Παρασκευή, 31 Μαΐου 2013

Ο Κώστας Καζάκος επιμελείται τον «Προμηθέα Δεσμώτη» του Παναγιώτη Καρούσου με πρωταγωνιστή τον μπάσο Βασίλη Ασημακόπουλο στο Θέατρο «Τζένη Καρέζη»

Πρόσφατα ο μπάσος Βασίλης Ασημακόπουλος 
ερμήνευσε καταπληκτικά το δυσκολότατο ρόλο 
του Προμηθέα στο Δημοτικό Θέατρο Χαλκίδας
Η Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών παρουσιάζει, την Δευτέρα, την όπερα του Παναγιώτη Καρούσου «Ο Προμηθέας δεσμώτης», στο θέατρο «Τζένη Καρέζη» (Ακαδημίας 3, τηλ. 210.3625.520 - 210.3636.144), βασισμένη στην ομώνυμη τραγωδία του Αισχύλου, σε μετάφραση Ιωάννη Γρυπάρη. Επιμέλεια παρουσίασης Κώστας Καζάκος. Προμηθέας: Βασίλης Ασημακόπουλος, μπάσος. Ιώ: Ελένη Μπούκη - Αγιομυργιανάκη, σοπράνο. Βία / Αθηνά: Φωτεινή Αθανασάκη, μέτζο. Ωκεανός / Ερμής: Χρήστος Δεληζώνας, τενόρος. Μουσική διεύθυνση στο πιάνο: Βιβή Κλεισούρα. Στάθης Μαυρομμάτης, σαξόφωνο. Σκηνοθεσία: Βασίλης Ασημακόπουλος. Σκηνικά - Κοστούμια: Ελληνοαμερικανικό Κέντρο των Τεχνών. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Παύλος Ναθαναήλ, Πρόεδρος της ΕΕΛ. Είσοδος ελεύθερη.
Η όπερα πρωτοπαρουσιάστηκε στο Μόντρεαλ του Καναδά, το 2004, και παιζόταν κατά διαστήματα στα γαλλικά μέχρι το 2000. Το 2008 ανέβηκε στη Νέα Υόρκη και στην Ουάσιγκτον, στα αγγλικά, με πρωταγωνιστές της Οπερας της Ν. Υόρκης, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Grant Gilman. Στην Ελλάδα ο «Προμηθέας» παίχθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Χολαργού, στο Δημοτικό θέατρο Αργοστολίου, στην αίθουσα της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, στην αίθουσα συναυλιών «Παρνασσός», στην Παλαιά Βουλή, στο θέατρο «Βεάκειο» και στον πολυχώρο του Δήμου Αθηναίων. Ο διακεκριμένος Ελληνοκαναδός μουσικοσυνθέτης Παναγιώτης Καρούσος, έχει βραβευτεί από την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση του Καναδά, και την κυβέρνηση του Κεμπέκ για την προσφορά του στην τέχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου