Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

13η τελετή αποφοίτησης της Θεολογικής Ακαδημίας Τορόντο



Εγινε με μεγάλη επιτυχία η δέκατη τρίτη τελετή αποφοίτησης της Θεολογικής μας Ακαδημίας, την Κυριακή, 19 Μαΐου 2013 στο Μητροπολιτικό Κέντρο. Περισσότερα από 500 άτομα συμμετείχαν στο δείπνο. 
Αριστεύσας εφέτος ήταν ο π. Φιλόθεος Allison, ο οποίος αν και δεν είναι ελληνικής καταγωγής στην ομιλία του μίλησε άπταιστα τα ελληνικά. Του αξίζουν θερμά συγχαρητήρια
Κύριος ομιλητής της βραδιάς ήταν ο Εξοχώτατος Ελευθέριος Αγγελόπουλος, Πρέσβης της Ελλάδας στον Καναδά. Στην ομιλία του ο Εξοχώτατος υπογράμμισε το πόσο μεγάλη ευλογία είναι να έχουμε την Ελληνική Ορθόδοξη Θεολογική Ακαδημία στον Καναδά μέσα απ’ την οποία επιτυγχάνεται  η πνευματική πρόοδος των ανθρώπων. Ο Πρέσβης μίλησε επίσης πολύ επαινετικά για το έργο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Σωτηρίου.
Την κυβέρνηση του Καναδά, εκπροσώπησε ο γερουσιαστής  κ. Λεωνίδας Χουσάκος, από την επαρχία του Κεμπέκ, ο οποίος έφερε γραπτό μήνυμα του πρωθυπουργού κ. Σ. Harper. Ο γερουσιαστής μίλησε και εντυπωσίασε με τον λόγο του, στα ελληνικά και στα αγγλικά, για την σημασία της πίστης μας και την τήρηση των ελληνοχριστιανικών παραδόσεων.
Ο Μητροπολίτης Σωτήριος μίλησε στους αποφοίτους και παρόντες φοιτητές της Θεολογικής Ακαδημίας,  με τον γνωστό ζεστό πατρικό του τρόπο,  με θέμα «Από που ήλθατε. Πού ήλθατε. Πού θα πάτε και πώς θα πάτε».
Χαιρετισμούς επίσης απηύθηναν: Ο Αρχιμ. π. Ιγν. Δελής, Διευθυντής της Θεολογικής Ακαδημίας. Ο π. Θ. Παρασκευόπουλος, πρόεδρος του Συνδέσμου Κληρικών της Ιεράς Μητρόπολης. Η κα Ε. Κουτσούγερα, Πρόεδρος Φιλοπτώχου Αδελφότητας Καναδά. Ο κ. Κ. Μίσθιος, Γραμματέας Αρχόντων  του Οικουμενικού. Ο κ. Δ. Καρύγιαννης,  Ομοσπονδιακός Βουλευτής, ο κ. Δ. Αζεμόπουλος, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας και ο κ. Ι. Giragosian, Γενικός Πρόξενος της Κύπρου.
Εκτός των ανωτέρω, μεταξύ των επισήμων προσκεκλημένων ήταν και ο π. Andrea Spatafora, Διευθυντής του Πανεπιστημίου St. Paul στην Ottawa, με το οποίο, όπως είναι γνωστό, είναι συμβεβλημένη η Θεολογική μας Ακαδημία, καθώς και  ο Θεοφιλ. Επίσκοπος κ. Andriy της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Καναδά.
Η τελετή αποφοίτησης για το 2013 ήταν πραγματικά μια μεγάλη επιτυχία. Ευχαριστούμε τον Αναστημένο Χριστό για την ευλογία Του αυτή, αλλά και για την πρόοδο που επιτελείται στην Ορθόδοξη Θεολογική Ακαδημία Τορόντο.

Μετά την επίδοση του πτυχίου στον αριστεύσαντα της χρονιάς π. Φ. Άλισον, φωτογραφία, από αριστερά: ο π. Φ. Άλισον, ο  Γερουσιαστής Λ. Χουσάκος, ο Μητροπολίτης Σωτήριος, ο Πρέσβης Ε. Αγγελόπουλος, ο Γ. Πρόξενος της Ελλάδας Δ. Αζεμόπουλος και ο Διευθυντής της Θεολογικής Ακαδημίας π. Ι. Δελή.

Το πλήθος των ευλαβών χριστιανών που έλαβαν μέρος στο δείπνο τελετής Απονομής πτυχίων της Θεολογικής μας Ακαδημίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου