Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Ο Δήμος Πειραιά διοργάνωσε για δεύτερη χρονιά το «2ο Φεστιβάλ Τρίτης Ηλικίας», στο «Βεάκειο» Θέατρο


 Ο Π. Καρούσος με την σοπράνο Κυριακή Τσαγγαράτου
Τρίτη 12 Ιουνίου 2012, Πειραιάς. Ήταν μια πολύ ωραία βραδιά. Συγχαρητήρια στην πρωτοβουλία του Δημάρχου Πειραιά κ. Μιχαλολιάκου η δημιουργία του Φεστιβάλ Τρίτης Ηλικίας.
Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιακος και η Αντιδήμαρχος Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης Μελίνα Φύκια.
Την καλλιτεχνική επιμέλεια είχε ο Γιώργος Γκολέμης, και την σκηνοθεσία έκαμε ο Βασίλης Ντούρος.
Ακουστήκαν τα τραγούδια: Μάτια Βουρκωμένα, Άρνηση, Η Πρώτη Αγάπη, Όνειρο Δεμένο, Το Τραμ το Τελευταίο, Παλιά Γειτονιά κ.α.
Χοροί της Κρήτης
Ερμηνεύτηκαν τα θεατρικά αποσπάσματα: Οι θαλασσιές οι χάντρες, Ραντεβού στον αέρα, Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο, Γοργόνες και Μάγκες, και Γιαγιά εν δράσει.
Επίσης τα χορευτικά χόρεψαν χορούς της Χίου και της Μυτιλήνης, της Κρήτης, της Στερεάς Ελλάδας, και χασάπικο.
Η Κυριακή Τσαγγαράτου με την Αθηνά Παγκάλου
Την έναρξη του Φεστιβάλ κήρυξε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο οποίος σε μήνυμα του τόνισε:
«Εδώ στον Πειραιά δίνουμε τη μάχη να κερδίσουμε το μεγάλο στοίχημα, να κάνουμε τον Πειραιά της αρχοντιάς και της λάμψης.
Πέρυσι είπαμε ότι αυτό το Φεστιβάλ θα γίνει θεσμός και γίνεται γιατί εμπνευστές και εθελοντές είναι τα «παιδιά» της τρίτης ηλικίας. Η γενιά των αγώνων, η γενιά που έχει αντιμετωπίσει μεγαλύτερες δυσκολίες και τις έχει νικήσει. Η γενιά που δεν γονάτισε σε ξένες κατοχές, που αγωνίστηκε και εξασφάλισε σε εμάς ελεύθερη πατρίδα. Αυτή τη γενιά τιμούμε και στηρίζουμε με ανθρωπιά, με αγάπη, με αλληλεγγύη.
Καλούμε όλες και όλους, να καμαρώσουμε και να ψυχαγωγηθούμε παρέα με τα μεγάλα «παιδιά» του Πειραιά.»
Αθηνά Παγκάλου: (Η Πρώτη Αγάπη)
Η Αντιδήμαρχος των ΚΑΠΗ κα Μελίνα Φύκια, δήλωσε:
«Με την αμέριστη βοήθεια του Δημάρχου μας, για δεύτερη χρονιά, διοργανώνουμε  το Φεστιβάλ Τρίτης Ηλικίας, στο «Βεάκειο» Θέατρο, όπου τα μέλη μας θα συμμετάσχουν ενεργά με τη ζωντάνια τους και το κέφι τους, στέλνοντας σε όλους μας μηνύματα αισιοδοξίας, σε αυτούς τους πραγματικά δύσκολους καιρούς που περνάμε.
Τα «παιδιά» της τρίτης ηλικίας, από μαθητές θα γίνουν πρωταγωνιστές και θα παρουσιάσουν το ταλέντο και τις ικανότητες τους στη ζωγραφική, στο χορό, στο τραγούδι και στο θέατρο.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου