Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Οι πιανίστες Σπύρος Σουλαδάκης και Χρήστος Μακρόπουλος ερμήνευσαν Rachmaninoff και Chopin στο ATHENAEUM

Αθήνα 20 Φεβρουαρίου.  Στην αίθουσα  “La Divina” του Διεθνούς Καλλιτεχνικού Κέντρου και Ωδείου ATHENAEUM απολαύσαμε δυο υπέροχους πιανίστες σε ένα ενδιαφέρον ρομαντικής περιόδου πρόγραμμα, με το Πιάνο Κονσέρτο Νο 3 του Rachmaninoff, και το Πιάνο Κονσέρτο Νο 2 του Chopin σε δυο πιανα.
Ο πιανίστας Χρήστος Μακρόπουλος διαθέτει μια άρτια τεχνική κατάρτιση που και τα πιο δύσκολα πιανιστικά εφέ του απαιτητικού Πιάνο Κονσέρτο Νο 3 του Rachmaninoff φάνηκαν εύκολα για τις ικανότητες του. Όμως θα ήθελα να παρατηρήσω την επιθετικότητα της ερμηνείας του, που με ξένισε, και δεν χρειάζονταν για μια τόσο ρομαντική παρτιτούρα. Την τεχνική την κατέχει θα πρέπει να δώσει πιο μεγάλη έμφαση στην ερμηνεία. Επίσης εδώ μου έλειψε η ορχήστρα και τα υπέροχα χρώματα της ενορχήστρωσης του Rachmaninoff. Ο πιανίστας Χρήστος Μακρόπουλος μπορεί να αναμετρηθεί αντάξια με όλο το φάσμα του πιανιστικού ρεπερτορίου.
Ο πιανίστας Σπύρος Σουλαδάκης έχει πολύ ταλέντο και ευαισθησία στην ερμηνεία του πέρα από μια άρτια τεχνική. Το παίξιμο του σε συνεπαίρνει γιατί ξέρει να τραγουδά τις μελωδικές γραμμές. Το Πιάνο Κονσέρτο Νο2 του Chopin έχει πολλές ερμηνευτικές και τεχνικές απαιτήσεις που ο κύριος Σουλαδάκης απέδωσε με μεγάλη ηρεμία. Εδώ δεν μου έλειψε η ορχήστρα, και μπορώ να πω ότι το προτιμώ σε αυτή την εκδοχή με δυο πιάνα από την φτωχή ενορχήστρωση του Chopin.
Το ΩΔΕΙΟ ATHENAEUM είναι ένα από τα ομορφότερα διατηρητέα μνημεία του κέντρου της Αθήνας, αφιερωμένο στη μνήμη και τη δόξα της Μαρίας Κάλλας. Αξίζει μια βόλτα στην οδό Αδριανού 3, απέναντι από το σταθμό του Θησείου, να απολαύσει κανείς τις υπέροχες συναυλίες που πραγματοποιούνται στον εξαίσιο ανακαινισμένο χώρο του ATHENAEUM.
Για το πρόγραμμα των συναυλιών και πληροφορίες για το ίδρυμα μπορείτε να πληροφορηθείτε από το site του ATHENAEUM.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου