Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Ντίνα Κορφοξυλιώτη – Φουρφουρή: η σπουδαία ζωγράφος της Πάτρας


Ντίνα Κορφοξυλιώτη – Φουρφουρή
Συνάντησα στο μεγάλο της ατελιέ που είναι στο κέντρο της Πάτρας την ζωγράφο Ντίνα Κορφοξυλιώτη – Φουρφουρή και εντυπωσιάσθηκα από τα ωραία της έργα. Με ξενάγησε στο ατελιέ της με τον σύζυγο της Κώστα Φουρφουρή, Α Μηχανικό Εμπορικού Ναυτικού και τον γιο της Γιώργο που είναι φοιτητής του Πολυτεχνείου Πατρών.
Σχεδόν όλα ελαιογραφίες σε διάφορα μεγέθη με θέματα που παραπέμπουν στην αρχαία Ελλάδα, αλλά και πολλά ταμπλό με λουλούδια, φρούτα, θαλασσογραφίες με ιστιοφόρα, προσωπογραφίες και ακουαρέλες. Τα χρώματα της είναι έντονα και ζωηρά και εκπέμπουν αισιοδοξία.
Φαίνεται ότι αγαπά την φύση και το φως. Ηλιοβασιλέματα και τοπία ηλιόλουστα δεσπόζουν. Έχει επισκεφθεί και μελετήσει την αναγεννησιακή ζωγραφική και τον ιμπρεσιονισμό σε πολλά μουσεία της Ευρώπης της Αυστραλίας και της Αμερικής.   
Έχει τελειώσει με υποτροφία την Ανωτάτη Σχολή Καλλών Τεχνών της Αθήνας.
Έχει λάβει μέρος σε περισσότερες από 28 εκθέσεις ζωγραφικής, μεταξύ άλλων στον Παρνασσό, στο Ζάππειο Μέγαρο Αθηνών, και το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων.
H Ντίνα Κορφοξυλιώτη – Φουρφουρή
με τον Παναγιώτη Καρούσο   
Έχει κάνει 11 ατομικές εκθέσεις, τις 8 στην Ελλάδα, μια στην Μελβούρνη Αυστραλίας, και δυο στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, στην Ατλάντα και την Νέα Υόρκη.
Έργα της βρίσκονται σε Δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα της έχουν το Υπουργείο Εξωτερικών, Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, και Παιδείας και Θρησκευμάτων. Επίσης θαλασσογραφίες της έχουν πολλά εφοπλιστικά γραφεία του Πειραιά και του Λονδίνου. Επίσης έργα της έχουν η Επισκοπή Πατρών, και η Εθνική Πινακοθήκη του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.
Έχει τιμηθεί από την Ναυτική Διοίκηση Ιονίου, του Στρατού ΚΕΤΧ Πατρών, και από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αθηνών. 
Ο Παναγιώτης Καρούσος, η Ντίνα Κορφοξυλιώτη – Φουρφουρή
και ο σύζυγος της Κώστας Φουρφουρής   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου