Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Επιτυχία σημείωσε η συναυλία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου. Ο μαέστρος Μιχάλης Οικονόμου διηύθυνε με δεξιοτεχνία την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία της ΕΡΤ σε ένα άκρος ενδιαφέρον πρόγραμμα. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με την εισαγωγή από το έργο Κοριολανός του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν ερμηνευμένο υπέροχα από την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα υπό την έξοχη μουσική διεύθυνση του κυρίου Οικονόμου. Μέσα σε αυτή την υπέροχη μουσική του Μπετόβεν άκουσα πολλά έργα του Μπραμς, εδώ φάνηκε πόσο ο Μπραμς είχε επηρεασθεί από τον Μπετόβεν αλλά και ο Μπετόβεν πόσο είχε προχώρηση της εποχής του έχοντας ακούσματα της ρομαντικής περιόδου της μουσικής που ακολούθησε.
Το δεύτερο έργο που παρουσιάστηκε ήταν του Βόλφγκαγκ Αμαντέους Μότσαρτ Ave Verum Corpus για Χορωδία και έγχορδα ερμηνευμένο μαγικά από την Χορωδία της ΕΡΤ, ο διευθυντής της χορωδίας Δημήτρης Μπουζάνης έκανε μια άριστη εργασία.
Το πρώτο μέρος του προγράμματος τελείωσε με τη Φαντασία για Χορωδία, ορχήστρα και πιάνο op. 80 του Μπετόβεν. Η χορωδία ήταν καταπληκτική όπως και το φωνητικό σολιστικό σύνολο (Δελώτη Μαριέττα, υψίφωνος - Αναστασία Αγγελοπούλου, υψίφωνος - Μαρία Βλαχοπούλου, μεσόφωνος - Τάκης Φίνας, τενόρος - Γιάννης Φίνας, τενόρος - Κώστας Μαυρογέννης, μπάσος). Ο πιανίστας Γιώργος Λαζαρίδης ήταν αξιοπρεπής αλλά δεν χρειαζόταν να ερμηνεύσει με τόσο ρομαντικό τρόπο την κλασικής εποχής παρτιτούρα του Μπετόβεν.
Στο δεύτερο μέρος, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα, ερμήνευσε την 5η Συμφωνία του Μπετόβεν. Εδώ φάνηκε όλο το ταλέντο και η άψογη μουσική διεύθυνση του μαέστρου της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Κατάρ Μιχάλη Οικονόμου. Το έργο αυτό που είναι ένα από τα σπουδαιότερα του διεθνούς ρεπερτορίου της μουσικής, και ένα από τα αριστουργήματα του Μπετόβεν συνεπήρε τους ακροατές και το καταχειροκρότησαν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου