Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Δύο Πρωθυπουργοί και ο Δήμαρχος Τορόντο στην Ιερά Μητρόπολη Τορόντο (Καναδά)

Από αριστερά, M. Harris, πρ. πρωθυπουργός Ontario, Β. Davis, πρ. πρωθυπουργός Ontario, Μητροπολίτης Σωτήριος, R. Ford, Δήμαρχος Τορόντο και π. Ν. Αλεξανδρής


Ο πρώην πρωθυπουργός του Οντάριο B. Davis και ο πρ. πρωθυπουργός Μ. Ηarris με τον Δήμαρχο του Τορόντο R. Ford, επεσκέφθησαν τον Μητροπολίτη Σωτήριο στην Ιερά μας Μητρόπολη. Ο Μητρ. Σωτήριος τους ξενάγησε στην Ιερά Μητρόπολη και την Θεολογική Ακαδημία και παρέθεσε γεύμα προς τιμήν τους. Στο γεύμα παρεκάθησε και ο π. Ν. Αλεξανδρής και ο I. Shirokoff, βοηθός του Δημάρχου.

Ο κ. Β. Davis διετέλεσε πρωθυπουργλός του Οντάριο για 14 έτη (1971-1985). Το 1975 διόρισε τον τότε Επίσκοπο Σωτήριο μέλος του Κυβερνητικού Σώματος του Πανεπιστημίου του Τορόντο. Έδωκε στην Ιερά μας Μητρόπολη τις Κοινωνικές Υπηρεσίες, οι οποίες λειτουργούν τώρα και 26 έτη. Οργάνωσε τα λεγόμενα Ecuhomes τα οποία είναι στέγες για τους άστεγους και τα οποία λειτουργούν μέχρι σήμερα και συμμετέχει η Ιερά μας Μητρόπολη. Υπήρξε ένας πολύ αγαπητός πρωθυπουργός και σεβαστός από όλους. Μόνος του αποφάσισε να αποσυρθεί από την πολιτική. Ο Μητροπολίτης Σωτήριος εκφράζει την ευγνωμοσύνη του για την καλή του συνεργασία και για τα όσα καλά έκαμε στην Εκκλησία μας.

Ο κ. Μ. Harris διετέλεσε πρωθυπουργός του Οντάριο για 7 έτη (1995-2002). Συνεργάστηκε απόλυτα με την Ιερά μας Μητρόπολη. Επεχορήγησε τα ημερήσια σχολεία σε ένα βαθμό. Δυστυχώς, η Κυβέρνηση των Φιλελευθέρων κατήργησε την επιχορήγηση των ημερησίων σχολείων. Ο κ. Μ. Ηarris ζήτησε από τον Μητροπολίτη Σωτήριο και πήγε στην Ελλάδα και εργάστηκε για να φέρει τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τορόντο. Τελικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες εδόθησαν τότε στην Κίνα. Τόσο ο κ. B. Davis, όσο και ο κ. M. Harris, υπήρξαν στενοί συνεργάτες του Μητροπολίτη Σωτηρίου και πολύ καλοί του φίλοι.

Ο Δήμαρχος Τορόντο R. Ford επισκέφθηκε την Ιερά Μητρόπολη και τον Μητροπολίτη Σωτήριο για πρώτη φορά. Έμεινε κατενθουσιασμένος και υπoσχέθηκε στενή συνεργασία.

Μαζί τους επρόκειτο να έλθει ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του Οντάριο κ. Η. Hudak. Την τελευαταία στιγμή ανεκοίνωσε, ότι δεν θα μπορούσε να έλθει λόγω του ότι εκλήθη έκτακτη συνέλευση των ουλευτών του Συντηρητικού Κόμματος του Οντάριο. Υποσχέθηκε, ότι κάποια άλλη ημέρα θα επισκεφθεί την Ιερά μας Μητρόπολη και τον Μητροπολίτη Σωτήριο.

Ο Μητροπολίτης Σωτήριος προσέφερε σε όλους δώρα και τους ευχαρίστησε για την τιμή, αλλά και για την καλή συνεργασία που είχε πάντα μαζί τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου