Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Ο Παύλος Κοντογιαννίδης τραγούδησε στο Μόντρεαλ στον ετήσιο χορό του συλλόγου Ποντίων Μόντρεαλ Εύξεινος Πόντος

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 47ος ετήσιος χορός του Συλλόγου Ποντίων Μόντρεαλ Ο Εύξεινος Πόντος. Το Σάββατο 12 Μαρτίου στις πολυτελέστατες αίθουσες του Chateau Royal προσήλθαν τα μέλει και οι φίλοι του Συλλόγου Ποντίων με τις οικογένειες τους, αλλά και πολλοί φίλοι των αγαπητών Ποντίων του Μόντρεαλ από τον Καναδά και τις ΗΠΑ. Ως επίσημοι καλεσμένοι της εκδήλωσης ήρθαν από την Ελλάδα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, και ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης, μαζί με τον γνωστό ηθοποιό Παύλο Κοντογιαννίδη.

Ο κύριος Παναγιώτης Ψωμιάδης μετέφερε το μήνυμα της Ελλάδος και ιδιαίτερα της Μακεδονίας στον Ελληνισμό του Μόντρεαλ και του Καναδά και μίλησε με θερμά πατριωτικά λόγια, και ιδιαίτερα στο πασίγνωστο χριστιανικό ορθόδοξο μοναστήρι Παναγίας Σουμελά.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων ο Εύξεινος Πόντος Κωνσταντίνος Δανιηλίδης αντάλλαξε μαζί με τους καλεσμένους από την Ελλάδα αναμνηστικές πλακέτες και υποδέχτηκε τους επίσημους. Ο αντιπρόεδρος του συλλόγου από την νέα γενιά Γιώργος Αμανατίδης υποδέχτηκε τον κόσμο και εργάσθηκε ακούραστα για την όλη επιτυχία της εκδήλωσης μαζί με τον πατέρα του Γιάννη Αμανατίδη πρώην πρόεδρο του συλλόγου και δραστήριο ομογενή στην Ελληνική Παροικία του Μόντρεαλ.

Από Καναδικής πλευράς καλεσμένοι στο επίσημο τραπέζι ήταν ο βουλευτής του Κεμπέκ Γεράσιμος Σκλαβούνος, ο οποίος έδωσε και χαιρετισμό, η πρώην αντιπρόεδρος της βουλής του Καναδά Ελένη Μπακοπάνου, και η δημοτική σύμβουλος της δημαρχίας του Μόντρεαλ Μέρη Ντέρος η οποία επίσης έδωσε χαιρετισμό.

Επίσης παραβρέθηκε στην εκδήλωση ο νέος Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Μόντρεαλ Θάνος Καφόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορία και πορεία των Ποντίων αλλά κι στην συνεισφορά τους στην πατρίδα Ελλάδα.

Το χορευτικό του συλλόγου ξεσήκωσε τους παρευρισκόμενους χορεύοντας Ποντιακούς χορούς με τις παραδοσιακές στολές, και ο ηθοποιός Παύλος Κοντογιαννίδης τραγούδησε υπέροχα ποντιακά τραγούδια με την συνοδεία του βετεράνου λυράρη Δημήτριου Κουγιουμτζίδη.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους διέκρινα τον πρόεδρο της Ελληνικής κοινότητας Μόντρεαλ Βασίλη Μπαλαμπάνο, τον πρόεδρο της Παν-μακεδονικής Ένωσης Καναδά Δημήτριο Γιαντσούλη με την σύζυγο του Γκόλφω, και τον πρόεδρο του συλλόγου Καστοριανών του Μόντρεαλ Θεόδωρο Χαλάτση.

(Φωτογραφίες:

Ο μουσικοσυνθέτης Παναγιώτης Καρουσος με τον γνωστό ηθοποιό Παύλο Κοντογιαννίδη.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης κατά την ομιλία του αντάλλαξε αναμνηστικές πλακέτες με το προεδρείο του συλλόγου Ποντίων Μόντρεαλ.

Το Ποντιακό χορευτικό του συλλόγου χορεύει παραδοσιακούς Ποντιακούς χορούς.

Ο πρόεδρος της Παν-μακεδονικής Ένωσης Καναδά Δημήτριος Γιαντσούλης, η πρώην αντιπρόεδρος της βουλής του Καναδά Ελένη Μπακοπάνου, και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου