Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

ΜΙΑ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018. Μία ανεπανάληπτη Χριστουγεννιάτικη συναυλία παρουσιάστηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Γαλατσίου "Το Καμίνι" με διάσημες άριες και πασίγνωστα τραγούδια στο πνεύμα των Χριστουγέννων, και αποσπάσματα από το έργο, Ορατόριο: «Το Φως της Χριστιανοσύνης» του Παναγιώτη Καρούσου.
Η συναυλία τελέστηκε υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς στα πλαίσια των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Πολιτιστικού & Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Γαλατσίου.
Την συναυλία τίμησε με την παρουσία του και απευθύνε χαιρετισμό ο Ιωάννης Μαρωνίτης, πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων και Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.
Το πρόγραμμα άνοιξε ο συνθέτης Παναγιώτης Καρούσος με την Μαργαρίτα Μανδηλαρά, Πρόεδρο του Πολιτιστικού & Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Γαλατσίου, και εν συνεχεία σκυτάλη πήρε η σταρ της βραδιάς σοπράνο Ειρήνη Κώνστα που είχε και την Καλλιτεχνική επιμέλεια της συναυλίας.
Η απαστράπτουσα Ελληνίδα ντίβα της όπερας Ειρήνη Κώνστα σε μεγάλη φωνητική φόρμα κυριολεκτικά έκλεψε την παράσταση και τις καρδιές του κοινού.
Ερμήνευσε με μεγάλη μουσικότητα και αίσθημα την άρια της Μαρίας Μαγδαληνής του Π. Καρούσου όπως και την άρια «Heia, in den Bergen» από την οπερέτα Die Csárdásfürstin του E. Kálmán που ξεσήκωσε το ακροατήριο σε αυθόρμητα χειροκροτήματα.
Ο εντυπωσιακός μπάσος Βασίλης Ασημακόπουλος επίσης καταχειροκροτήθηκε ερμηνεύοντας τον υπέροχο «Ύμνο της Αγάπης» του Αποστόλου Παύλου σε μελοποίηση Π. Καρούσου, στο διάσημο τραγούδι White Christmas του Irving Berlin, και στο «Torna a Surriento» του Ernesto De Curtis.
Ο τενόρος Θεόδωρος Μπιράκος ερμήνευσε πολύ ωραία τον «Ύμνο στον Ιησού Χριστό» του Π. Καρούσου και την πασίγνωστη Ιταλική καντσονέτα «Dicitencello Vuie».
Στη συναυλία συμμετείχε και ο τενόρος Γιάννης Μπρίτσας, ενώ τους καλλιτέχνες συνόδευσε έξοχα στο πιάνο ο Παντελής Λεγάκης.
Ήταν μια υπέροχη μελωδική βραδιά με την κατάμεστη από κόσμο αίθουσα να χειροκροτεί και να συγχαίρει αυθόρμητα τους καλλιτέχνες, ιδιαίτερα την πεντάμορφη πριμαντόνα της βραδιάς Ειρήνη Κώνστα.
Παραθέτω όλο το πρόγραμμα:
Minuit, Chrétiens (Adolphe Adam): Ειρήνη Κώνστα
Heia, in den Bergen (Die Csárdásfürstin - E. Kálmán): Ειρήνη Κώνστα
White Christmas (Irving Berlin): Βασίλης Ασημακόπουλος
Torna a Surriento (Ernesto De Curtis): Βασίλης Ασημακόπουλος
Joy To The World (Handel): Θεόδωρος Μπιράκος
Dicitencello Vuie (Ιταλική Καντσονέτα): Θεόδωρος Μπιράκος
Every valley (Messiah – Handel): Γιάννης Μπρίτσας
Adeste Fideles: Γιάννης Μπρίτσας
Άρια της Μαρίας Μαγδαληνής (Π. Καρούσος): Ειρήνη Κώνστα
Ύμνος της Αγάπης (Π. Καρούσος): Βασίλης Ασημακόπουλος
Ύμνος στον Χριστό (Π. Καρούσος): Θεόδωρος Μπιράκος
Άρια του Ιωσήφ ο από Αριμαθαίας (Π. Καρούσος): Γιάννης Μπρίτσας
"Champagne Song" Die Fledermaus (Νυχτερίδα – Στράους): Tutti
 
 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου