Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2018

Περιήγηση στις χριστουγεννιάτικες και πρωτοχρονιάτικες παραδόσεις της ορθόδοξης Ελλάδας

 Μόσχα, 25 Δεκεμβρίου 2018            
Είναι δύσκολο να μεταφέρουμε τη θετική ενέργεια, τα συναισθήματα ψυχικής ανάτασης, χαράς, συσπείρωσης, πνευματικής ευφορίας, που βιώσαμε στη χριστουγεννιάτικη βραδυά  «Περιήγηση στις χριστουγεννιάτικες και πρωτοχρονιάτικες παραδόσεις της ορθόδοξης Ελλάδας. Μήνυμα χαράς-μήνυμα αγάπης», η οποία πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού-Κ.Ε.Π. με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους στην αίθουσα τελετών του Γυμνασίου «ΕΛΛΑΔΑ» επί της οδού: 6, Koshkina str., Moscow, metro station«Кantemirovskaya».
Το πρόγραμμα της εορταστικής βραδυάς περιλάμβανε:
 «Περιήγηση στις χριστουγεννιάτικες και πρωτοχρονιάτικες παραδόσεις της Ελλάδας. Ήθη και έθιμα από διάφορες περιοχές της Χώρας μας» - παρουσίαση, που συνοδεύεται από οπτικό υλικό. Aπό τους σπουδαστές τμημάτων ελληνικής γλώσσας και τα μέλη του Θεατρικού Εργαστηρίου του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού-ΚΕΠ (αρμόδιοι καθηγητές/καλλιτεχνικοί διευθυντές – Κλαυδία Κανδηλάπτη, Μαρίνα Ναζάρενκο, Γιώργος Παναγόπουλος).
 Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα από τη Χορωδία και το Χορευτικό Συγκρότημα του Κ.Ε.Π., από τους βιρτουόζους χορευτές μας και τα νέα μέλη μας, που μυούνται στα βήματα των ελληνικών παραδοσιακών χορών. Καλλιτεχνικοί διευθυντές των Συγκροτημάτων μας -Ινέσσα Εφραιμίδου, Фιόντορ Коτένκο και Аντώνης Δαλάκης.

 Кαλλιτεχνικό πρόγραμμα – περήγηση στα εορταστικά έθιμα της Ρωσίας από τους μαθητές του Γυμνασίου ΕΛΛΑΔΑ.
 Γευσιγνωσία ελληνικών γλυκών και παραδοσιακών μελομακάρονων από τον Έλληνα σεφ Γιάννη Κωφόπουλο (Επικοινωνία για παραγγελίες:+7 916 717 59 52 ή geminils@rambler.ru)
Στο τέλος της εορταστικής βραδυάς όλοι μαζί, συμμετέχοντες και κοινό, αυθόρμητα και απόλυτα αβίαστα στροβιλιστήκαμε στα βήματα του ζωναράδικου και του χασαποσέρβικου, επιδεικνύοντας ιδιαίτερη δεξιοτεχνία και επιτήδευση.
Στην αίθουσα τελετών του Γυμνασίου ΕΛΛΑΔΑ και στις καρδιές μας κυριάρχησαν συναισθήματα γαλήνης, ενότητας, συσπείρωσης,  ελπίδας για ένα καλύτερο και φωτεινότερο αύριο, ειρήνης, καλοσύνης αγάπης ... Ουσιαστικά, πρόκειται για τα μηνύματα, που αναδύονται από το πνεύμα της φωτεινότερης και μεγαλύτερης Εορτής του Κόσμου μας, των Χριστουγέννων.
Επισυνάπτονται φωτογραφίες από την εορταστική βραδυά στην ΕΛΛΑΔΑ. Επίσης παρατίθεται σύνδεσμος στο Διαδίκτυο με βίντεο από την εορτή  
Δραττόμεθα της ευκαιρίας για να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στη вιοίκηση του Γυμνασίου ΕΛΛΑΔΑ, στον διευθυντή και καλό μας φίλο Βλαντίμιк Σίντοροβ, στην υποδιευθύντρια Γιελένα Νέστεροβα, σε όλα τα στελέχη, καθώς και σε όλoυς τους συμμετέχοντες στην εορτή, στα μέλη των τμημάτων μας και των Συγκροτημάτων μας στους καθηγητές μας και καλλιτεχνικούς διευθυντές μας.Eπίσης, ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη στην καθηγήτρια και καλή μας φίλη από τα παλιά Ναταλία Σιάγγου και στην εθελόντριά μας και καινούρια καλή μας φίλη Γιελένα Τσελάχοβα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου