Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

Υλοποίηση του έργου ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ

Ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς την υλοποίηση του έργου ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ: Tο αρμόδιο όργανο της Ε.Ε. (Jaspers) έδωσε χτες την έγκριση του, προκειμένου να ξεκινήσει το κοινοτικό σκέλος της χρηματοδότησης του έργου.
Με τη συστηματική και συντονισμένη προσπάθεια των στελεχών των Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης, Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης & Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, το έργο ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ ενεργοποιείται ξανά, ώστε να τεθούν όλες οι τηλεπικοινωνιακές ανάγκες του Δημοσίου κάτω από ένα δίκτυο εξασφαλίζοντας:
✔️ Ευρυζωνική κάλυψη σε περίπου 34.000 δημόσια κτίρια, συμπεριλαμβανομένων των σχολείων και των νοσοκομείων σε 68 πόλεις.
✔️ Παροχή ευρυζωνικών συνδέσεων σε 375 ασύρματα σημεία πρόσβασης για το κοινό (public hotspots).
✔️ Υψηλές ταχύτητες σύνδεσης έως 1000Mbps σε δημόσιους φορείς.
✔️Δυνατότητα ασφαλούς χρήσης βίντεο, τηλεσυνεργασίας και mobile τεχνολογιών.
✔️ Παροχή νέων τηλεματικών υπηρεσιών.
✔️ Πλήρη αξιοποίηση των 68 Μητροπολιτικών Ευρυζωνικών Δικτύων Οπτικών Ινών (ΜΑΝ).
✔️ Εξοικονόμηση έως 150 εκ ευρώ ετησίως για τις τηλεπικοινωνιακές δαπάνες του δημοσίου, που επιτυγχάνεται χάρη στη μείωση του κόστους για προμήθεια υλικού ΤΠΕ (hardware) και στη μείωση του κόστους συντήρησης.
Δεσμευόμαστε να τηρήσουμε αυστηρό χρονοδιάγραμμα στην υλοποίηση του έργου.
👉Σε 9 μήνες από την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ, θα είναι δυνατή η παροχή των πρώτων υπηρεσιών, δηλαδή διασύνδεση στο ιντερνέτ και τηλεφωνία με τις αναβαθμισμένες προδιαγραφές του ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ.
Stelios Rallis
Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου