Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018

«Το Ταξίδι του Ανακρέοντα & της Ανακρεόντειας Ποίησης στη Ρωσία»

Το Ινστιτούτο Πούσκιν, στο πλαίσιο της διοργάνωσης "Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου" του Δήμου Αθηναίων ολοκληρώνοντας τη σειρά εκδηλώσεων «ΓΕΦΥΡΕΣ», παρουσιάζει σε συνεργασία με τις εκδόσεις ΗΔΥΦΩΝΟ μια βραδιά Λόγου και Μουσικής με θέμα «Το Ταξίδι του Ανακρέοντα & της Ανακρεόντειας Ποίησης στη Ρωσία». 

Μια ωδή, που υμνεί το δικαίωμα του ανθρώπου στην ευτυχία, ταξιδεύει από την Αρχαία Ελλάδα στη Γαλλία, την Αγγλία και τη Ρωσία και ντύνει με μουσική τον Εθνικό ύμνο των ΗΠΑ. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο "Μελίνα" (Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης Θησείο, στάση μετρό "Κεραμεικός", Γκάζι) την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018, ώρα έναρξης 18:00. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ο συνθέτης–φιλόλογοςΣάκης Παπαδημητρίου θα παρουσιάσει τη διαδρομή της ανακρεόντειας ποίησης στη Ρωσία του 18ου αιώνα μέσα από τη σπάνια ελληνορωσική έκδοση «ΑΝΑΚΡΕΩΝ», που πραγματοποιήθηκε το 1794 στην Αγία Πετρούπολη με τη συνεργασία του Ευγένιου Βούλγαρη και του Ρώσου ποιητή ΝικολάϊΛβοβ. 

Στο πλαίσιο της παρουσίασης θα ακουστούν τραγούδια από το έργο «Του Κρασιού και του Έρωτα», δισκογραφική συνεργασία του συνθέτη με τον ερμηνευτή Βασίλη Λέκκα πάνω σε μελοποιημένη ανακρεόντεια λυρική ποίηση.

Συμμετέχει το μουσικό σύνολο «Ηδύφωνο», με τους σολίστες Γιώργο Αναστασόπουλο στο πιάνο, Νίνο Κιτάνι φλάουτο, Μανόλη Κόττορο βιολί, Έλενα Παπαδημητρίου τσέλο.

Αποσπάσματα ανακρεόντειας ποίησης και ποίηση του Αλεξάντερ Πούσκιν θα διαβάσει ο ηθοποιός Παύλος Εμμανουηλίδης.

Το κρασί στην εκδήλωση θα προσφέρει το οινοποιείο Ρούβαλης. 

WWW.PUSHKIN.GR | Δήμος Αθηναίων Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου / Δήμος Αθηναίων | #Ανακρεων #Анакреонт
#ελληνορωσικη #εκδοση #μελοποιημενη #ποιηση | Περισσότερα για τις εκδηλώσεις "ΓΕΦΥΡΕΣ": https://goo.gl/MBqGJH

Πέμπτη στις 6 μ.μ. – 8 μ.μ.
Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη
Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης, 11851 Αθήνα

https://www.facebook.com/events/1479148258882332/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου