Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

H Σονάτα του Σεληνόφωτος του Γιάννη Ρίτσου

Το εμβληματικό έργο του μεγάλο Έλληνα ποιητή Γιάννη Ρίτσου «Σονάτα του Σεληνόφωτος» ,το οποίο έχει μεταφρασθεί στις περισσότερες γλώσσες του κόσμου σε σκηνοθεσία του Νίκου Κατράκη.

Η 'Εφη Παπαθεοδώρου ερμηνεύει έναν συγκλονιστικό μονόλογο σε μία ατμοσφαιρική παράσταση!

Το έργο παρουσιάζεται με τη μορφή μονολόγου -κατάθεση ψυχής της ηρωίδας, (ηλικιωμένη γυναίκα) που υποκινείται από την παρουσία στο χώρο ενός νέου άνδρα, ο οποίος παραμένει καθ' όλη τη διάρκεια του έργου βουβός και απαθής, υπογραμμίζοντας έτσι την πάλη των διαφορετικών γενεών.

Βασικό θέμα της παράστασης είναι η καταλυτική δράση του χρόνου και των συνεπειών του σε όσους δεν μπορούν να τον ακολουθήσουν...

Άλλα θέματα που θίγονται στην παράσταση είναι η φθορά, η μοναξιά, η ελευθερία, ο έρωτας, η καταπίεση της γενετήσιας ορμής, ο θάνατος, η ποίηση και βέβαια ο άνθρωπος ως κοινωνική ύπαρξη.

Η παράσταση παρουσιάζεται για τέταρτη σεζόν ύστερα από ..διάλειμμα 2 χρόνων λόγω της θερμής ανταπόκρισης του κοινού

Το καλοκαίρι του του 2014 το έργο παρουσιάστηκε στην Μονεμβασιά ,την ιδιαίτερη πατρίδα του Γιάννη Ρίτσου ,με πολύ μεγάλη προσέλευση του κοινού που επεφύλαξε θερμή υποδοχή στην κ.Έφη Παπαθεοδώρου αλλά και στον σκηνοθέτη κ. Νίκο Κατράκη ο οποίος επίσης κατάγεται από την ίδια περιοχή με τον ποιητή ,και υποδύεται στην σκηνή τον άνδρα που παραμένει βουβός μέχρι τέλους!

16 Dates · Dec 10, 2018 - Jan 29, 2019
Από Μηχανής Θέατρο
Ακαδήμου 13, 10436 Athens, Greece

https://www.facebook.com/events/635612916876980/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου