Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

7 κούτες βιβλία στο 2ο Γυμνάσιο της Ελευσίνας από την Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών

Από τη σελίδα του Προέδρου της Κοινότητας, κ. Minos Moissis: Σήμερα παραδώσαμε 7 κούτες βιβλία στο 2ο Γυμνάσιο της Ελευσίνας, βιβλία που είχαμε συγκεντρώσει στην Κοινότητά μας από πολλούς που ανταποκρίθηκαν σ´ αυτή μας την πρόσκληση. Αλλά το σημαντικό δεν ήταν αυτό. 
Ήταν ότι γνωρίσαμε τη Διεύθυνση και τους Καθηγητές ενός εξαιρετικού Σχολείου που παραδίδει μαθήματα καθημερινά για το σεβασμό της διαφορετικότητας, την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. 
Ένα υποδειγματικό Σχολείο που υποδέχεται χωρίς καμία διάκριση παιδιά μεταναστών, όλων των θρησκειών και πολλών εθνικοτήτων και καταφέρνει να τα απορροφήσει και να τα ενσωματώσει αρμονικά ανάμεσα στα Ελληνόπαιδα στη Σχολική Κοινότητα αλλά και στην Κοινωνία της Ελευσίνας. 
Με φωτισμένους Εκπαιδευτικούς που πιστεύουν σε αυτό που κάνουν και αγωνίζονται κάθε μέρα με τα περιορισμένα μέσα που διαθέτουν να αποδεικνύουν τη μοναδική αξία του λειτουργήματος του υπηρετούν. 
Στην Ελευσίνα σήμερα μάθαμε τι θα πει δέσμευση για ένα καλύτερο μέλλον, είδαμε πως χτίζεται μια Κοινωνία ανοικτή στην πολυπολισμικότητα, καταλάβαμε ότι μόνον μέσα από τέτοια παραδείγματα θα νικηθεί ο ρατσισμός. 
Ο Δ/ντής κ. Βάλβης, ο Υ/Δντής κ. Τσατήρης και η μορφή του Σχολείου ο γίγαντας πατέρας Αντώνιος Καλιγέρης, είναι άνθρωποι με επιμονή, συνείδηση και πάθος για την αποστολή τους. 
Η Ελευσίνα σήμερα, μας έκανε πιο αισιόδοξους για το αύριο. Σας ευχαριστούμε.

ΠΗΓΗ:  Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου