Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

Επιβράβευση για το έργο του ψηφιακού μετασχηματισμού του γεωργικού τομέα

Ενημερωτική συνάντηση για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του γεωργικού τομέα με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Phil Hogan, τον Υπ. ΨΗΠΤΕ Νίκος Παππάς και τον Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Στ. Αραχωβίτη.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, o Επίτροπος Γεωργίας & Αγροτικής Ανάπτυξης της Ε.Ε. μίλησε με πολύ θερμά λόγια για το έργο και τόνισε ότι χώρα μας έχει το προβάδισμα έναντι των άλλων χωρών αφού προχωράει με γρήγορα βήματα στον ψηφιακό μετασχηματισμό της γεωργίας.
Η παρουσία του Επιτρόπου Hogan σήμερα εδώ, αποτελεί μια επιβράβευση για το έργο του ψηφιακού μετασχηματισμού του γεωργικού τομέα που θα πάει πολλά βήματα μπροστά την αγροτική παραγωγή και θα ενισχύσει συνολικότερα τον αγροδιατροφικό τομέα. Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός οικοσυστήματος που θα δομηθεί γύρω από τα ανοιχτά δημόσια γεωργικά δεδομένα και θα αναβαθμίσει την ποιότητα και τη διεθνή ανταγωνιστικότητα του ελληνικού γεωργικού προϊόντος. Από την προσπάθεια αυτή, δεν αφήνουμε κανέναν έξω και για αυτό δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση των αγροτών και των γεωτεχνικών επιστημόνων στα νέα ψηφιακά εργαλεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου