Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018

ΝΑΣΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ: ΜΕ ΥΨΗΛΟ ΗΘΟΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΘΗΝΑ

Νάσος Ηλιόπουλος: Άξιος και ικανός για τον Δήμο της Αθήνας
Την πρόταση του Συντονιστικού της δημοτικής κίνησης «Ανοιχτή Πόλη» για την υποψηφιότητα του Νάσου Ηλιόπουλου για τη δημαρχία της Αθήνας ενέκρινε ομόφωνα η Ολομέλειά της σε έκτακτη συνεδρίασή της στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων
Πλήθος ήταν τα μέλη της δημοτικής παράταξης που έφτασαν το βράδυ της Παρασκευής στο Πνευματικό κέντρο για την ανάδειξη του υποψηφίου δημάρχου. Μεταξύ των παρευρισκομένων  ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης, οι υπουργοί Δ. Τζανακόπουλος, Αλ. Χαρίτσης, Θ. Φωτίου, οι βουλευτές Ν. Ξυδάκης, Ν. Φίλης, γραμματείς υπουργείων, η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα  Αττικής, Ερμίνα Κυπριανίδου, ο συντονιστής της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Α’ Αθήνας, Ν. Κούτσης και πολλοί άλλοι.
Με μια ολιγόλεπτη ομιλία του ο μέχρι τώρα επικεφαλής της δημοτικής παράταξης και δημοτικός σύμβουλος, Ρήγας Αξελός, παρουσίασε την πρόταση  και το σκεπτικό του Συντονιστικού της δημοτικής κίνησης «Ανοιχτή Πόλη» για την υποψηφιότητα του Νάσου Ηλιόπουλου, η οποία έγινε δεκτή με τον νέο υποψήφιο δήμαρχο να ανεβαίνει στο βήμα καταχειροκροτούμενος.
Ανοιχτή Πόλη:
Την πρόταση του Συντονιστικού της δημοτικής κίνησης «Ανοιχτή Πόλη» για την υποψηφιότητα του Νάσου Ηλιόπουλου για τη δημαρχία της Αθήνας ενέκρινε ομόφωνα η Ολομέλειά της σε έκτακτη συνεδρίασή της στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, σήμερα, Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018.
Η «Ανοιχτή Πόλη», η δημοτική παράταξη με τη μακρά ιστορική πορεία στον Δήμο Αθηναίων, ολοκληρώνοντας έτσι τις διαδικασίες για την ανάδειξη του νέου επικεφαλής, καλεί όσους και όσες συμπορεύτηκαν τόσα χρόνια στους αγώνες και τα κινήματα πόλης, αλλά και τους νέους φίλους και φίλες, τις Αθηναίες και τους Αθηναίους, να συμμετέχουν σε αυτόν τον κορυφαίο αγώνα.
Συντονίζουμε τις δυνάμεις και τις δράσεις μας για μια νικηφόρα πορεία στις επερχόμενες εκλογές.
Ξεκινάμε τον αγώνα μας
Σε δηλώσεις του αμέσως μετά ο Νάσος Ηλιόπουλος έθεσε τα βασικά προτάγματα της υποψηφιότητας του. «Όλα τα τελευταία χρόνια η Αθήνα έχει μάθει σε δημοτικές αρχές που ήταν πάρα πολύ κοντά στο κεντρικό πολιτικό σύστημα και την ίδια στιγμή πάρα πολύ μακριά από τις γειτονιές της Αθήνας. Η Αθήνα είναι μια πόλη που βλέπει κάποιος ξεκάθαρα το αποτύπωμα της κρίσης, βλέπει ξεκάθαρα την έκρηξη των πολιτικών ανισοτήτων και την ίδια στιγμή μία πόλη στην οποία οι δημοτικές αρχές είχαν παραδοθεί στην αυστηρή μνημονιακή πειθαρχεία και είχαν εγκαταλείψει την κοινωνική πολιτική».
«Για το λόγο αυτό πιστεύουμε ότι χρειάζεται μια δημοτική αρχή που θα ασχοληθεί με όλα αυτά που μπορεί να φαίνονται μικρά όπως η αναβάθμιση των ελεύθερων χώρων, το πράσινο και η καθαριότητα αλλά που είναι όροι αξιοπρέπειας για χιλιάδες πολίτες της πόλης. Μια δημοτική αρχή που θα υπερασπιστεί το δικαίωμα στην κατοικία των ανθρώπων της και δεν θα την αφήσει να γίνει μια πόλη real estate και rbnb. Ταυτόχρονα χρειαζόμαστε μια δημοτική αρχή που θα υπερασπιστεί την Δημοκρατία στην πόλη. Θα γίνει ασπίδα σ την άνοδο της ακροδεξιάς και των νεοναζί. Δεν θα συνομιλεί με την δική τους πολιτική ατζέντα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Το βιογραφικό του Νάσου Ηλιόπουλου
Ο Νάσος Ηλιόπουλος γεννήθηκε το 1983 και μεγάλωσε στη Αθήνα, στα Κάτω Πατήσια, όπου διαμένει μέχρι και σήμερα.
Αποφοίτησε από το 20ό ενιαίο Λύκειο Αθηνών.
Είναι απόφοιτος του τμήματος Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ). Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών και υποψήφιος διδάκτορας του τμήματος Ιστορίας και Πολιτικής Επιστήμης του Παντείου Πανεπιστημίου.
Έχει συνεργαστεί με το γερμανικό ερευνητικό Ινστιτούτο Rosa Luxemburg, ενώ διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς.
Παράλληλα με την ακαδημαϊκή του πορεία, εργάστηκε ως ιδιωτικός εκπαιδευτικός στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Το 2014 εξελέγη περιφερειακός σύμβουλος της Περιφέρειας Αττικής.
Τον Νοέμβριο του 2016 ανέλαβε Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.).
Διετέλεσε μέλος του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας (Α.Σ.Ε.) για την αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας, ενώ διετέλεσε Πρόεδρος του Συμβουλίου Κοινωνικού Ελέγχου Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.Κ.Ε.Ε.Ε.).
Συνεργάστηκε στενά με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ILO) , καθώς και με τον Εθνικό Εισηγητή για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων.
Τον Φεβρουάριο του 2018 ανέλαβε χρέη Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Επίσης έχει διατελέσει γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας Συνασπισμού (2010-2013) και είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.
ΠΗΓΗ: left.gr    Video: avgi.gr
(Φωτογραφίες: left.gr - ΑΠΕ-ΜΠΕ)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου