Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018

Tελετή εγκαινίων των Κοινωνικών Δομών Αστέγων του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων στην Νίκαια

Στην τελετή εγκαινίων των Κοινωνικών Δομών Αστέγων του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων στην Νίκαια, παραβρέθηκε η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018. Στο πλαίσιο της συνεργασίας του με τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων, το Ιδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» στηρίζει διαχρονικά τις πρωτοβουλίες του Ομίλου για την υποστήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.Στην τελετή των εγκαινίων παρέστησαν η Περιφερειάρχης Αττικής, κυρία Ρένα Δούρου, ο Δήμαρχος Νίκαιας – Α.Ι. Ρέντη, κύριος Γιώργος Ιωακειμίδης και ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων, Ιωάννης Μαρωνίτης, ο οποίος με πρωτοβουλία του δημιούργησε τις Δομές, αξιοποιώντας το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Αττικής που καλύπτει κυρίως τις μισθοδοσίες των υπαλλήλων.Παρόντες ήταν ακόμα εκπρόσωποι του ελληνικού Κοινοβουλίου και της τοπικής αυτοδιοίκησης , ενώ τον Αγιασμό τέλεσαν οι εκπρόσωποι του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Νίκαιας, οι ιερείς πατήρ Γιώργος Ζώρζος και πατήρ Δημήτριος Παπασπύρος. 
Οι νέες Κοινωνικές Δομές Αστέγων του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων έχουν την δυνατότητα να φιλοξενήσουν 65 αστέγους και επίσης παρέχουν κοινωνικές υπηρεσίες σε εκατοντάδες συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη, με στόχο την πλήρη ένταξη τους στην κοινωνία. 
Περιλαμβάνουν υπνωτήριο, κοινωνικό παντοπωλείο ,ιατρείο, εκπαιδευτήριο, κουζίνα και εστιατόριο, ενώ με την στήριξη κοινωνικών λειτουργών και ειδικά εκπαιδευμένου προσωπικού οι άνθρωποι που φιλοξενούνται στις νέες Κοινωνικές Δομές θα ενθαρρύνονται να αναπτύσσουν τις δεξιότητες τους, να συντάσσουν τα βιογραφικά τους έτσι ώστε να μπορέσουν να βρουν μια θέση εργασίας και στη συνέχεια να στηριχτούν στις δικές τους δυνάμεις.
 


UNESCO CLUB OF THE DEPARTMENT OF PIRAEUS AND ISLANDS (Όμιλος UNESCO Νομού Πειραιώς & Νήσων )



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου