Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Σειρά συναυλιών Cosmos: I Solisti Veneti

Μια συναυλία στη μνήμη του μαέστρου Claudio Scimone με τη κοντράλτο Μαρίτα Παπαρίζου

Τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υποδέχεται τους Σολίστες της Βενετίας (I Solisti Veneti) την πιο φημισμένη Ορχήστρα Δωματίου της Ιταλίας. Ιδρύθηκε στην Πάδοβα το 1959 από τον Claudio Scimone, μαθητή του σπουδαίου Έλληνα μαέστρου Δημήτρη Μητρόπουλου, ο οποίος και. παρέμεινε Διευθυντής της μέχρι τον θάνατο του τον Σεπτέμβριο του 2018. Κάτω από την καθοδήγηση του, η ορχήστρα γρήγορα αναγνωρίστηκε διεθνώς από κοινό και κριτικούς και έγινε γνωστή κυρίως για την ιταλική μπαρόκ μουσική, ερμηνεύοντας και ηχογραφώντας έργα των Βιβάλντι, Αλμπινόνι, Τζεμινιάνι, Μαρτσέλλο και Ταρτίνι. 

Η συναυλία που θα δώσουν στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, στο πλαίσιο της σειράς συναυλιών Cosmos του ΚΠΙΣΝ, είναι αφιερωμένη στον ιδρυτή και, για περισσότερο από μισό αιώνα, αρχιμουσικό τους, Claudio Scimone. Μαζί τους θα είναι η διακεκριμένη Ελληνίδα κοντράλτο Μαρίτα Παπαρίζου που θα ερμηνεύσει με μοναδικό τρόπο άριες από όπερες του Vivaldi.
Η Μαρίτα Παπαρίζου έχει συνεργαστεί με τους Σολίστες της Βενετίας, πραγματοποιώντας διάφορες συναυλίες ανά την Ευρώπη, καθώς και στο βραβευμένο προσωπικό της δίσκο Vivaldi Ma non Solo.

Μέχρι σήμερα οι Σολίστες της Βενετίας έχουν δώσει περισσότερα από 6.000 κοντσέρτα σε πάνω από 90 χώρες, έχουν λάβει μέρος στα σπουδαιότερα φεστιβάλ κλασικής μουσικής, έχουν ηχογραφήσει περισσότερα από 350 LP, CD και DVD, έχουν τιμηθεί με δεκάδες βραβεία (συμπεριλαμβανομένου ενός βραβείου Grammy) και έχουν συνεργαστεί με μερικούς από τους σπουδαιότερους τραγουδιστές και σολίστες της εποχής μας, όπως οι Placido Domingo, Andrea Bocelli, José Carreras, June Anderson, Marilyn Horne, Ruggero Raimondi, Samuel Ramey, Lucio Dalla και Massimo Ranieri.

Η εκδήλωση περιλαμβάνεται στο Φθινοπωρινό Πρόγραμμα της πρωτοβουλίας Tempo Forte Italy-Greece 2018, που διοργανώνει η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα. 

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή:https://www.ticketservices.gr/event/cosmos-concert-series-i-solisti-veneti-snfcc/?lang=el

https://www.facebook.com/events/718948181795793/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου