Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

Προβολή "Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο" | Cinetopia

103 χρόνια συμπληρώνονται στις 22 Δεκεμβρίου από τη Γέννηση του Ν. Μπελογιάννη. Με αφορμή λοιπόν αυτό το γεγονός, προβάλλουμε στην Ετεροτοπία, την Πέμπτη 20.12. στις 21:00 την ταινία "Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο".

"Είναι ο φλογερός επαναστάτης που δε λύγισε ούτε μια στιγμή στη σύντομη, αλλά τόσο πλούσια σε αγώνες ζωή του. Είναι ένας από τους ανθρώπους που δε λύγισαν μπροστά σε φυλακές, εξορίες και βασανιστήρια."

Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο
Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο είναι ελληνική δραματική, ιστορική, βιογραφική κινηματογραφική ταινία του 1980. Τη σκηνοθεσία υπέγραψε ο Νίκος Τζίμας, ενώ ο ίδιος έγραψε και το σενάριο, μαζί με τον δημοσιογράφο της Ελευθεροτυπίας Πότη Παρασκευόπουλο. Το σενάριο είναι βασισμένο στις τελευταίες μέρες του Νίκου Μπελογιάννη. 

Η ταινία θεωρείται άκρως πολιτικοποιημένη, ενώ πολλοί ηθοποιοί άνηκαν και στον χώρο της Αριστεράς (Κώστας Καζάκος, Αλέκος Αλεξανδράκης, Μάνος Κατράκης, Αντώνης Αντωνίου) και προκάλεσε αίσθηση όταν κυκλοφόρησε, παρ'όλα αυτά η εμπορική της επιτυχία ήταν τεράστια. Βραβεύθηκε από το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, την Ένωση Κριτικών Κινηματογράφων Αθήνας, αλλά και από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μόσχας, με ειδικό βραβείο.

ΕΤΕΡΟΤΟΠΙΑ
Πτολεμαίων 42, 2ος όροφος
www.eterotopia.gr

https://www.facebook.com/events/267512223914621/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου