Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

190 ΕΤΩΝ σύναψης ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ μεταξύ ΕΛΛΑΔΑΣ και ΡΩΣΙΑΣ

Мόσχα, 5 Δεκεμβρίου 2018
Με την ευκαιρία συμπλήρωσης 190 ΕΤΩΝ σύναψης
ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ μεταξύ ΕΛΛΑΔΑΣ και ΡΩΣΙΑΣ

Αγαπητοί φίλοι!
Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.), ο Οργανισμός Πολιτιστικής και Επιχειρηματικής Συνεργασίας και Φιλίας Ρωσίας-Ελλάδας-Κύπρου «Φιλία» είναι στην ευχάριστη θέση να σάς προσκαλέσουν στην παρουσίαση του επιστημονικού εγχειριδίου «Χίλια χρόνια μαζί: οι σημαντικότερες πτυχές στην ιστορία της Ελλάδος και της Ρωσίας», που εκδόθηκε πρόσφατα από το Ινστιτούτο Σλαβικών Μελετών της Ακαδημίας Επιστημών της Ρωσίας, καθώς και στη Στρογγυλή Τράπεζα με θέμα: «Οι ιστορικοί επιστήμονες της Μόσχας για τις πρόσφατες έρευνες στις νεοελληνικές σπουδές», που θα πραγματοποιηθούν στις 13 Δεκεμβρίου 2018ώρα 18.30, στον Οίκο Εθνοτήτων της Μόσχας (αίθουσα №2) επί της οδού: 4 Novaya Basmannaya str., stroenie 1, metro station “Krasnie Vorota”.
Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στα 190 χρόνια από τη σύναψη των ελληνορωσικών διπλωματικών σχέσεων και στη λήξη του Αφιερωματικού Έτους Τουρισμού μεταξύ Ελλάδας-Ρωσίας.
Το επιστημονικό εγχειρίδιο συγκεντρώνει άρθρα από το ομώνυμο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο «Χίλια χρόνια μαζί: οι σημαντικότερες πτυχές στην ιστορία της Ελλάδος και της Ρωσίας», που οργανώθηκε από το Ινστιτούτο Σλαβικών Μελετών της Ακαδημίας Επιστημών της Ρωσίας και το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) της Μόσχας το Σεπτέμβριο του 2016 στο πλαίσιο του Αφιερωματικού Έτους 2016 Ελλάδας-Ρωσίας.
Слева направо: посол Кипра в Москве Йоргос Касулидис, послы Андрей Валентинович Вдовин, Александр Николаевич Алексеев / από αριστερά: o πρέσβυς της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιώργος Κασουλίδης, οι Ρλωσοι πρέσβεις Ανντρέι Βντόβιν και Αλεξάντρ Αλεξέγιεβ

Στη Στρογγυλή Τράπεζα θα λάβουν μέρος οι εξής μελετητές-ελληνιστές της Ρωσίας:
  • Αντρέι Μπογντάνοβ, διδάκτωρ ιστορίας, Ινστιτούτο Ρωσικής Ιστορίας Ακαδημίας Επιστημών της Ρωσίας.
  • Βαλέρια Ζάνινα, διδάκτωρ ιστορίας, ΥΠΕΞ Ρωσίας.
  • Αθανάσιος Ζωιτάκης, διδάκτωρ ιστορίας, Κρατικό Πανεπιστήμιο Μόσχας «Λομονόσωφ».
  • Γιούριι Κβασνίν, διδάκτωρ ιστορίας, Ινστιτούτο Παγκόσμιας Οικονομίας και Διεθνών Σχέσεων Ακαδημίας Επιστημών της Ρωσίας.
  • Τατιάνα Νικίτινα, διδάκτωρ ιστορίας, Κρατικό Πανεπιστήμιο Μόσχας «Λομονόσωφ».
  • Όλγα Πετρούνινα, διδάκτωρ ιστορίας, Κρατικό Πανεπιστήμιο Μόσχας «Λομονόσωφ».
  • Σεργκέι Πιντσούκ-Γαλάνης, συγγραφέας. ιστορικός
  • Όλγα Σοκολόβσκαγια, διδάκτωρ ιστορίας, Ινστιτούτο Σλαυικών Μελετών. Ακαδημία Επιστημών της Ρωσίας.
  • Αρτιόμ Ουλουνιάν, διδάκτωρ ιστορίας, Ινστιτούτο Ανατολικών Μελετών Ακαδημίας Επιστημών της Ρωσίας.
  • Θεοδώρα Γιαννίτση, διδάκτωρ ιστορίας, Κρατικό Πανεπιστήμιο Μόσχας «Lomonosov», διευθύντρια Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.).
Посол Греции в Москве Андреас Фриганас / ο πρέσβυς της Ελληνικής Δημοκρατίας Ανδρέας Φρυγανάς
Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018, ώρα 18.30.
Οίκος Εθνοτήτων της Μόσχας
4 Novaya Basmannaya str., stroenie 1, αίθουσα №2,
metro station “Krasnie Vorota”.

Δήλωση συμμετοχής στο hcc@mail.ru
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι δύνανται να απευθύνονται στη Γραμματεία του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) στα τηλέφωνα: 8 495 708 48 09 και 8 495 708 48 10, ή να ανατρέξουν στην Ιστοσελίδα του Κ.Ε.Π. www.hecucenter.ru
Κατωτέρω παρατίθεται λεπτομερές πληροφοριακό σημείωμα για τη νέα έκδοση.
Σαε περιμένουμε !!!
Με εκτίμηση,
Δώρα Γιαννίτση,
διευθύντρια Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.)
       
Χίλια χρόνια μαζί: οι σημαντικότερες πτυχές στην ιστορία
της Ελλάδος και της Ρωσίας, Μόσχα, 2018, 440 σ.  
Το επιστημονικό εγχειρίδιο συγκεντρώνει άρθρα από το ομώνυμο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο «Χίλια χρόνια μαζί: οι σημαντικότερες πτυχές στην ιστορία της Ελλάδος και της Ρωσίας», που οργανώθηκε από το Ινστιτούτο Σλαβικών Μελετών της Ακαδημίας Επιστημών της Ρωσίας σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) της Μόσχας το Σεπτέμβριο του 2016, στο πλαίσιο του Αφιερωματικού Έτους 2016 Ελλάδας-Ρωσίας.
Το βιβλίο φιλοξενεί άρθρα, το περιεχόμενο των οποίων σχετίζεται με τη μελέτη των σελίδων της κοινής ιστορίας των δύο ομόδοξων λαών, των πνευματικών, πολιτιστικών, πολιτικών, οικονομικών και διεθνών σχέσεων, καθώς και του ρόλου των Ρώσων και των Ελλήνων στη σύναψη και στην ανάπτυξη των παραπάνω σχέσεων.
Όλα τα άρθρα του πονήματος, που είναι συντεταγμένα από εξέχοντες επιστήμονες-ελληνιστές της Ρωσίας, της Ελλάδος και της Σερβίας, αφορούν τη θεματική του Επιστημονικού Συνεδρίου, και συγκεκριμένα: «Ρωσία και ο ελληνικός πολιτισμός δια μέσου των αιώνων», «Οι Έλληνες στην ιστορία της Ρωσικής Αυτοκρατορίας την περίοδο 16ου -19ου αι.», «Οι ρωσο-ελληνικές σχέσεις την περίοδο 19ου -21ου αι.», «Οι Έλληνες στον πολιτισμό της Ρωσίας».
Το εγχειρίδιο απευθύνεται σε επιστήμονες-ιστορικούς, διδακτορικούς φοιτητές, ειδικευμένους φοιτητές και όλους, όσοι αγαπούν και ενδιαφέρονται για την ιστορία της Ελλάδος.   
Το Διήμερο Επιστημονικό Συνέδριο διεξήχθη τον Σεπτέμβριο 2016, συγκεκριμένα την περίοδο 19-20 Σεπτεμβρίου 2016 στον Οίκο Εθνοτήτων της Μόσχας και στο Ινστιτούτο Σλαβικών Μελετών της Ακαδημίας Επιστημών της Ρωσίας.


Επισυνάπτονται φωτογραφίες από το Συνέδριο (19-20 Σεπτεμβρίου 2016, Οίκος Εθνοτήτων της Μόσχας / Ινστιτούτο Σλαβικών Μελετών της Ακαδημίας Επιστημών της Ρωσίας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου