Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

11ο Τακτικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος

Διεξήχθησαν οι εργασίες του 11ου Τακτικού Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος στο Βόλο στις 15 & 16 Δεκεμβρίου 2018
Στο πλαίσιο του α΄ μέρους του Συνεδρίου, κατά την διάρκεια του χαιρετισμού του κ. Αρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχου Λ.Σ Ράπτη Σταμάτη, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Υποπλοιάρχου ΛΣ Κυριάκου Παπαδόπουλου.
Επιπρόσθετα, ιδιαίτερα θετική αίσθηση δημιούργησε η αναλυτική ομιλία τόσο του κ. Υπουργού Ναυτιλίας Φ. Κουβέλη όσο και του κ. Αρχηγού Λ.Σ. –ΕΛ.ΑΚΤ. για τον Οργανισμό αλλά και οι αναφορές τους στην δράση της ΠΕΑΛΣ.
Στο σημείο αυτό, αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Υπουργός, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της ΠΕΑΛΣ, εξήρε το έργο της ΠΕΑΛΣ, δήλωσε ότι είναι χαρά και τιμή να παρευρίσκεται στο Συνέδριο και να έχει την δυνατότητα να ανταλλάξει απόψεις με του Αξιωματικούς Λ.Σ., με ανθρώπους που στερήθηκαν πολλά σε προσωπικό επίπεδο για την δημόσια ασφάλεια και συνεχάρη την ΠΕΑΛΣ για την προσπάθειά της.
Όπως τόνισε, στηρίζει - και πάντα στήριζε - και ενθαρρύνει και υπερασπίστηκε το δικαίωμα στο συνδικαλισμό των υπηρετούντων στις Ε.Δ. και τα Σ.Α.. Όπως είπε η κυβέρνηση θεωρεί την συνδικαλιστική δράση των ενστόλων ως θεμελιώδες στοιχείο εκδημοκρατισμού και επίλυσης των ζητημάτων των ενστόλων.
Βασικό στοιχείο των εργασιών του Συνεδρίου πέραν του απολογισμού της δράσης της Ένωσης υπήρξε ο γόνιμος προβληματισμός και η ανταλλαγή απόψεων και επιχειρημάτων για τα ζητήματα που απασχολούν τους Αξιωματικούς ΛΣ και τον Οργανισμό που καλούνται να υπηρετήσουν και η εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων μέσα από δημιουργικό διάλογο για την ανάδειξη των προκλήσεων του μέλλοντος.
Στις εργασίες του συνεδρίου παρέστησαν και χαιρέτισαν για το ΥΝΑΝΠ:
Ο κ. Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Φώτης Κουβέλης
Ο κ. Αρχηγός Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχος Λ.Σ Ράπτης Σταμάτιος
Ο κ. Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Διονύσης Τεμπονέρας
Ο κ. Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κ. Χρήστος Λαμπρίδης
Στα πλαίσια του συνεδρίου το Σάββατο 15/12/2018 η ηγεσία του ΥΝΑΝΠ πραγματοποίησηε επίσκεψη στο Λιμεναρχείο του Βόλου όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην οποία παρέστησαν ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Λ.Σ. Σταμάτης Ράπτης, ο Λιμενάρχης Πλοίαρχος Λ.Σ. Χρήστος Κανάκης και Αξιωματικοί του Λιμεναρχείου
Στην αναγκαιότητα αύξησης των αποδοχών των λιμενικών όταν "υπάρξουν καλύτερες συνθήκες" και στο πολιτικό περιεχόμενο της απόφασης της κυβέρνησης να καταβάλει τα αναδρομικά στους λιμενικούς και στους εργαζομένους στα "ειδικά μισθολόγια", αναφέρθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης
Στη συνέχεια ο Υπουργός Νησιωτικής Πολιτικής,μαζί με τους Γενικούς Γραμματείς του υπουργείου Χρήστο Λαμπρίδη και Διονύση Τεμπονέρα, την Υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου και τους Βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο και Μάκη Μπαλλή, συμμετείχαν σε σύσκεψη με όλα τα μέλη του Δ.Σ. του Οργανισμού Λιμένος Βόλου. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εξετάσθηκαν μέτρα και πολιτικές για την περαιτέρω ανάπτυξη του λιμανιού του Βόλου, ως χρήσιμου μεγέθους για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Από όλες τις πλευρές επισημάνθηκε το γεγονός ότι η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης στις αρχές του 2019 για τις υποπαραχωρήσεις δραστηριοτήτων σε δέκα λιμάνια της χώρας-συμπεριλαμβανομένου και του Βόλου-μπορεί να συμβάλλει τα μέγιστα προς την κατεύθυνση αυτή.
Ο Φώτης Κουβέλης μαζί με τους Χρήστο Λαμπρίδη, Διονύση Τεμπονέρα και την Υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου συναντήθηκαν και με το Δ.Σ. του Σωματείου των εργαζομένων στο λιμάνι του Βόλου. Οι εργαζόμενοι, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης με το ελληνικό Δημόσιο. Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη είναι και η θέση της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), η οποία μετά τη σχετική τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, ανέστειλε την προηγούμενη εβδομάδα τις κινητοποιήσεις της. Χρήστος Λαμπρίδης












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου