Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Ο Μητροπολίτης Σωτήριος στο Πατριαρχείο και την Ελλάδα



Στο Μέγαρο Μαξίμου 
με τον Πρωθυπουργό κ. Σαμαρά

Ο Μητροπολίτης Σωτήριος επισκέφθηκε το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Ελλάδα από τις 7/2/13 -18/2/13.
Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος εκάλεσε τους Ουκρανούς Ορθοδόξους Αρχιερείς του Καναδά και άλλα μέλη της Εκκλησίας τους για μία σύσκεψη με την Επιτροπή Διεκκλησιαστικών Σχέσεων, της οποίας προεδρεύει ο Μητροπολίτης Περγάμου κ. Ιωάννης. Στην σύσκεψη αυτή εκάλεσε και τον Μητροπολίτη Σωτήριο ως Έξαρχό Του στον Καναδά. Η σύσκεψη είχε καλά αποτελέσματα.
Κατά τη διάρκεια των συσκέψεων των δύο ημερών, Παρασκευής και Σαββάτου, επισκέφθηκε το Οικουμενικό Πατριαρχείο ο όμιλος «Αναγέννησις» από την Άρτα και στον Εσπερινό προσήλθαν προσκυνητές από την Ελλάδα, μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων στους οποίους ομίλησε πατρικά ο Παναγιώτατος και επίσης ο Παναγιώτατος εζήτησε και τους ομίλησε και ο Μητροπολίτης Σωτήριος.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παπούλιας δέχθηκε 
τον Μητροπολίτη Σωτήριο στο Προεδρικό Μέγαρο
Στην Αθήνα ο Μητροπολίτης Σωτήριος επισκέφθηκε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Παπούλια, τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Σαμαρά, τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Αβραμόπουλο, τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Τσιάρα, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Βενιζέλο, τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ κ. Κουβέλη, τον πρόεδρο της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για τον Απόδημο Ελληνισμό κ. Γεωργιάδη και τον Πρέσβη του Καναδά κ. Peck. Άπαντες τον εδέχθησαν με πολλή χαρά και συνεζήτησαν διάφορα θέματα, ιδιαίτερα όμως την βοήθεια των Ελληνορθοδόξων του Καναδά προς την Ελλάδα και επενδύσεις Ελληνοκαναδών επιχειρηματιών, αλλά και καναδικών επιχειρήσεων.
Ο Μητροπολίτης Σωτήριος διεβίβασε  προς όλους την αγάπη και τον σεβασμό των Ελληνορθοδόξων του Καναδά. Επίσης, τον θαυμασμό τους, διότι οι ανωτέρω άφησαν κατά μέρος τα πολιτικά και έβαλαν πάνω από όλα το συμφέρον της πατρίδας.  
Με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Βενιζέλο στο γραφείο του
Ο Μητροπολίτης Σωτήριος εκφράζει προς όλους τις ευχαριστίες του και την ευγνωμοσύνη του, διότι άπαντες τον εδέχθησαν με τιμή και χαρά και συνεζήτησαν εκτενώς τα διάφορα θέματα. Ευχαριστεί επίσης ο Μητροπολίτης Σωτήριος, τον πρέσβη της Ελλάδας στον Καναδά κ. Αγγελόπουλο, τον Γεν. Πρόξενο της Ελλάδας στο Τορόντο κ. Αζεμόπουλο, τον Πρέσβη κ. Μάνεση της Διεύθυνσης Εκκλησιών του Υπουργείου Εξωτερικών και την κα Βοζίου, οι οποίοι εφρόντισαν και όλες οι επισκέψεις του Μητροπολίτη έγιναν  σύμφωνα με το πρωτόκολλο.
Με τον Πρέσβη κ. Μάνεση της Διεύθυνσης Εκκλησιών του Υπουργείου Εξωτερικών


Με τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Τσιάρα
Με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ 
κ. Κουβέλη
Mε τον Πρέσβη του Καναδά 
στην Ελλάδα κ. Peck
Με τον κ. Γεωργιάδη, πρόεδρο της Διακομματικής Επιτροπής

Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, τους Ουκρανούς Επισκό-πους και την Επιτροπή τους και την Επιτροπή Διεκκλησιαστικών Υποθέσεων.

Στο Υπουργείο Εξωτερικών με τον 
Υπουργό Εξωτερικών κ. Αβραμόπουλο 
και τον π. Ν. Αλεξανδρή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου