Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Εντυπωσίασε η σοπράνο Κυριακή Τσαγγαράτου με τον «Ελληνικό Έρωτα» του Παναγιώτη Καρούσου στο Athens World Music Festival και στην Κεφαλλονιά


Αξιόλογη ήταν η συμμετοχή στο Athens World Music Festival της Ομοσπονδίας Κεφαλλονίτικων και Ιθακήσιων Συλλόγων με επικεφαλής το Μουσικό Σχήμα της σοπράνο Κυριακής Τσαγγαράτου.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με Καντάδες από τα Επτάνησα στο Μοναστηράκι και το Θησείο και ολοκληρώθηκαν στην Τεχνόπολη την Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012.
Η σοπράνο Κυριακή Τσαγγαράτου ερμήνευσε μεταξύ άλλων τραγουδιών και το τραγούδι «Ελληνικός Έρως» του Κεφαλλονίτη ομογενή μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου σε στοίχους του ποιητή Δημήτρη Ιατροπουλου και καταχειροκροτήθηκε.
Επίσης έλαβαν μέρος την ίδια βραδιά το συγκρότημα Tzeki  Soulkouki & friends με Τσιγγάνικες Μελωδίες από Ευρώπη και τα Βαλκάνια, και η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων όπου και υποδέχτηκε σολίστες και τραγουδιστές στο φεστιβάλ.
Athens World Music Festival¨  powered by ΚΟΣΜΟΣ 936
5 μέρες ταξίδι στις μουσικές γειτονιές του κόσμου
Πολιτισμοί από διάφορα μέρη συναντώνται στην Τεχνόπολη
Η «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων και η ΕΡΤ διοργανώσαν για πρώτη χρονιά το “Athens World Music Festival” από τις 16 έως και τις 20 Ιουλίου, ένα πενθήμερο φεστιβάλ με μουσικές από διάφορα μέρη του κόσμου. 25 μουσικά σχήματα, 30 σολίστες, άνω των 100 μουσικοί καθώς και η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων έβαλαν την Αθήνα σε γιορτινούς καλοκαιρινούς ρυθμούς και την έκαναν σημείο αναφοράς στη Μεσόγειο και τη Νότια Ευρώπη.
Μέρος των εσόδων θα διατέθηκε στην ΜΚΟ «Γιατροί του Κόσμου».
Το φεστιβάλ, εκτός από τις εκδηλώσεις στον χώρο της Τεχνόπολης, επεκτάθηκε και στο κέντρο της πόλης στον άξονα της οδού Ερμού από το Σύνταγμα έως την Τεχνόπολη και τους γύρω αρχαιολογικούς χώρους. Πολιτιστικά δρώμενα (μουσικά κ.α.) εξελίχθηκαν από το πρωί, με τόπο εκκίνησης τον σταθμό Μετρό «Σύνταγμα», στην Πλατεία, την οδό Ερμού, το Μοναστηράκι και το Θησείο.
Το Μουσικό Σχήμα της σοπράνο Κυριακής Τσαγγαράτου είναι τμήμα της Ομοσπονδίας Κεφαλλονίτικων και Ιθακήσιων Συλλόγων Αττικής και συμμετάσχει σε πολλές εκδηλώσεις, και φεστιβάλ.
Το Μουσικό Σχήμα της σοπράνο Κυριακής Τσαγγαράτου στην Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη Ληξουρίου
Από αριστερά διακρίνονται η Κυριακή Τσαγγαράτου, ο Νίκος Ρογκάκος, και η Χαρά Σπυράτου
Πρόσφατα η σοπράνο Κυριακή Τσαγγαράτου επανέλαβε το επιτυχημένο πρόγραμμα της Τεχνοπόλης με τον «Ελληνικό Έρωτα» του Παναγή Καρούσου στην Κεφαλλονιά, στην Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη Ληξουρίου, στα πλαίσια των εκδηλώσεων της «Εβδομάδας του Απόδημου» με την συνεργασία του Δήμου Κεφαλληνίας.
Στην συναυλία της Κεφαλληνίας συμμετείχε και η Ελληνοκαναδή Κεφαλλονίτησα ερμηνεύτρια Χαρά Σπυράτου στο τραγούδι και στο μαντολίνο.
Οι εργασίες της «Εβδομάδας Αποδήμων» που οργανώθηκαν από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Κεφαλλήνων & Ιθακησίων «Οδυσσεύς» από 1η έως και την 5η Αυγούστου 2012 στην Κεφαλλονιά ( Ληξούρι, Αργοστόλι, Κουρκουμελάτα και Βαλεριάνο) ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και την συμμετοχή πλήθους κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου