Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Συνάντηση του Ελληνοκαναδού μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου με την Πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη


Αθήνα 5 Απριλίου 2012. Σήμερα συνάντησα την αξιότιμο Ντόρα Μπακογιάννη, πρόεδρο του νέου πολιτικού κινήματος της Δημοκρατικής Συμμαχίας,
στο πολιτικό της γραφείο, της οδού Συγγρού και μιλήσαμε για πολιτιστικά και ομογενειακά θέματα μιας και προέρχομαι από την Ελληνοκαναδική παροικία.
Η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη είναι μια μοναδική περίπτωση αγωνίστριας στον Ελληνικό πολιτικό στίβο. Κόρη του αξιότιμου πρώην Πρωθυπουργού της Ελλάδος Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, έχει μεγαλώσει μέσα στα πολιτικά δρώμενα της χώρας τα οποία έχει ζήσει, και πρωτοστατήσει κυρίως από την μεταπολίτευση και μετά.
Την είχα πρωτοσυναντήσει το 1992 στο Μόντρεαλ όταν είχε έρθει ως υπουργός πολιτισμού να εγκαινιάσει την έκθεση του Μεγάλου Αλεξάνδρου μαζί με τον Μήκη Θεοδωράκη και θυμάμαι ότι είχε ομιλήση σε ωραιότατα Γαλλικά.
Έξυπνη, σοβαρή, και ευγενική η Βουλευτής, Α’ Αθηνών, Ντόρα Μπακογιάννη έχει να προσφέρει πολλά στην Ελληνική πολιτική σκηνή και στην χώρα μας γιατί έχει περάσει πολλά, έχει πονέσει, και αγαπάει τον τόπο μας, με την κουρασμένη Ελλάδα και τον βασανισμένο τελευταία από την οικονομική κρίση λαό της.
Ως πολιτικός έχει διαπρέψει στην πιο υψηλές βαθμίδες: Υπουργός Πολιτισμού, Υπουργός Εξωτερικών, και Δήμαρχος Αθηνών.
Το 1992 την πρωτοείδα ως Υπουργό Πολιτισμού στο Μόντρεαλ, το 2012 την ξανασυναντώ ως Αρχηγό της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ελπίζω μια μέρα να την δω και πρωθυπουργό της Ελλάδος.
Για πληροφορίες σχετικά με το νέο κίνημα της  Δημοκρατικής Συμμαχίας μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του κινήματος: http://www.dorabak.gr/


Διακρίσεις που έχουν απονεμηθεί στην Ντόρα Μπακογιάννη:
Τον Μάρτιο του 1992 απονεμήθηκε στην Ντόρα Μπακογιάννη από το Διεθνές Κέντρο Γυναικών το βραβείο «International Leadership Award» και τον Ιούνιο του 1993 της απονεμήθηκε διάκριση από το 14ο Διεθνές Συμπόσιο «Fontana di Roma», ως εξέχουσα προσωπικότητα στο χώρο του Πολιτισμού.
Το 2003 μετά από πρόσκληση του τότε προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι συμμετείχε μαζί με άλλες 12 επιφανείς προσωπικότητες της Ευρώπης στην Στρογγυλή Τράπεζα που υπέβαλε προτάσεις για τον κοινωνικό χαρακτήρα, την πολιτισμική ταυτότητα αλλά και το οικονομικό σχέδιο της νέας Ευρώπης.
Το Δεκέμβριο του 2005, εξελέγη «World Mayor» στον ετήσιο διεθνή διαγωνισμό που διοργανώνεται από τον οργανισμό «City Mayors» λαμβάνοντας τις περισσότερες ψήφους και θετικά σχόλια ανάμεσα σε 550 Δημάρχους από ολόκληρο τον κόσμο. Το 2008, απονεμήθηκε στην Ντόρα Μπακογιάννη από την επαρχία του Τυρόλου και την πόλη του Ίνσμπρουκ το βραβείο Maximilian Award - European Award for Regional Policy and Local Government. Την ίδια χρονιά έγινε δεκτή στο Παρίσι ως η πρώτη γυναίκα ξένη εταίρος της Ακαδημίας Ανθρωπιστικών και Πολιτικών Επιστημών της Γαλλίας και ανακηρύχθηκε στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας επίτιμη Συγκλητικός της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών. Το 2006, 2007 και 2008 το περιοδικό «Forbes» την περιέλαβε στη λίστα με τις 100 ισχυρότερες γυναίκες του πλανήτη. Τον Απρίλιο του 2010 της απονεμήθηκε το παράσημο της Εθνικής Τάξης της Λεγεώνας της Τιμής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου