Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Η ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΟΥ ΟΝΤΑΡΙΟ


Panayoti Karousos, Setta Pappas, Costas Pappas

Η Ελληνοκαναδική Ομοσπονδία Οντάριο δημιουργήθηκε την άνοιξη του 1982 σαν ένας υπερκομματικός και ανεξάρτητος οργανισμός του Οντάριο με κύριο σκοπό να:
Ενώσει όλους τους Ελληνοκαναδούς της Επαρχίας.
Προωθήσει την Ελληνική Κουλτούρα στο Οντάριο.
Υποθάλψει τις σχέσεις ανάμεσα στους διάφορους Ελληνικούς οργανισμούς της Επαρχίας.
Παράσχει μία κοινή ταυτόσημη φωνή για την Επαρχιακή Κοινωνία.
Πρωτοστατεί με το να:
Αναπτύσσει και προωθεί αποτελεσματικά τις απόψεις και τις θέσεις των κατοίκων του Οντάριο Ελληνικής καταγωγής πάνω σε Δημόσια θέματα.
Προωθεί, Ενθαρρύνει, Υποστηρίζει κάθε προσπάθεια και συμμετοχή των Καναδών Ελληνικής καταγωγής στις Δημόσιες θέσεις.
Πληροφορεί και ενημερώνει την επαρχιακή κυβέρνηση, τους μη-κυβερνητικούς οργανισμούς (NGO), τα Ενημερωτικά Μέσα και το ευρύ Κοινό σχετικά με την Ελληνοκαναδική  επαρχιακή Ομογένεια.
Ενεργεί σαν συνδετικός κρίκος ανάμεσα στις διάφορες Ελληνικές Κοινότητες και οργανισμούς που είναι διασκορπισμένοι από άκρο σε άκρο του Οντάριο.
Παρέχει τα μέσα της αμφίδρομης επικοινωνίας ανάμεσα στην Ελληνοκαναδική κοινωνία του Οντάριο και στις Ελληνικές, Επαρχιακές, Δημοτικές αρχές, Φορείς και Ιδρύματα.
Αντιπροσωπεύει και υπερασπίζει ενώπιον Επαρχιακών και Δημοτικών αρχών και Φορέων τις απόψεις, θέσεις και αιτήματα των Ελλήνων του Οντάριο σε θέματα ενδιαφέροντος της μείζονος επαρχιακής Ελληνοκαναδικής Κοινότητας.
Παρέχει τα μέσα για την επέκταση τοπικών ή περιφερειακών εκδηλώσεων σε επαρχιακή κλίμακα με την συναίνεση και συμμετοχή όλων εκείνων των οργανισμών που έχουν κοινούς στόχους και ενδιαφέροντα, έτσι ώστε περισσότεροι ομογενείς να μπορέσουν να συμμετάσχουν και να επωφεληθούν.
Μεταδίδει σε επαρχιακή κλίμακα πληροφορίες πολύτιμες που αφορούν την μείζονα  Ελληνοκαναδική επαρχιακή Κοινωνία.
Μεσολαβεί και πρωτοστατεί στην διευθέτηση και επίλυση κοινωνικών, εκπαιδευτικών, ασφαλιστικών, συνταξιοδοτικών και ιατροφαρμακευτικών θεμάτων που απασχολούν  την μείζονα Κοινωνία του Οντάριο.

(Στη φωτογραφία ο πρόεδρος της Ελληνικής Κληρονομιάς (Hellenic Heritage Foundation) Γιάννης Δάγωνας δέχεται τιμητική πλακέτα από το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο εκ μέρους του πρόεδρου Δημήτρη Σιδηρόπουλο, ενώ τους πλαισιώνουν ο επίτιμος πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής του Ελληνικού Κοινοβουλίου για τον Απόδημο κ Γρηγόρης Νιώτης, ο αντιπρόεδρος βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας Παναγιώτης Σκανδαλάκης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Κώστας Μενεγάκης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κώστας Πάππας, Γιάννης Φαναράς και Γιώργος Ντάνος)


Κάθε χρόνο η ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΟΥ ΟΝΤΑΡΙΟ απονέμει τις καθιερωμένες υποτροφίες σε σπουδαστές Ελληνικής καταγωγής που φοιτούν στα Πανεπιστήμια του Οντάριο.
Ο θεσμός αυτός που έχει καθιερωθεί από το 1984 με τόση μεγάλη επιτυχία, έχει προσφέρει στην επαρχία του Οντάριο πάνω από 350,000 δολάρια σε φοιτητές οι οποίοι επέτυχαν υψηλές επιδόσεις στις πανεπιστημιακές τους σπουδές.
Τα χρήματα αυτά προέρχονται από γενναιόδωρους Έλληνες συμπάροικους, που με τον τρόπο τους δείχνουν τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για την παιδεία και την διατήρηση της Ελληνικής μας κουλτούρας και γλώσσας, συμβάλλοντας στην διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Οι βραβευθέντες αριστούχοι φοιτητές, έχοντας στο μέσον τον πρόεδρο του Εθνικού Κογκρέσου γιατρό Θανάση Φούσια, τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κώστα Πάππα και τους διοργανωτές της εκδήλωσης.

ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΟΥ ΟΝΤΑΡΙΟ

Εκτελεστική Επιτροπή

President Stavros Dalakouras
Vice President Torry Koutsoulianos
Vice President Associations Manolis Mylonakis
Secretary George Manios
Treasurer George Nicolaou
Deputy Treasurer Setta Pappas
Chair, Public Relations Peter Galiatsos
Vice-Chair, Public Relations George Papadakis
Chair, Policy & Planning Costas Pappas
Vice-Chair, Policy & Planning Nikos Vasilakos
Chair, Fund Raising Christos Voyatzis

Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου


Lazaros Gaitanis
Dimitra Kastana
Eleni Lazaridou
Sofia Massi
Lia Overs
Alex Pappas
Ilias Papadopoulos
Antonis Tsopelas
Peter Fotiadis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου