Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΡΩΝΙΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΗΠΑ BARACK OBAMA

Στις 20 Νοεμβρίου 2010, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ κος BARACK OBAMA, με τίμησε με επιστολή βράβευσης, έπαινο και χρυσό μετάλλιο τον Ιωάννη Μαρωνίτη Πρόεδρο του Ομίλου για την Unesco Νομού Πειραιώς και Νήσων, και Γενικού Γραμματέα της Ελληνικής Ομοσπονδίας αλλά και του Αντιπροέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων Συλλόγων και Κέντρων UNESCO (WFUCA), και Υπεύθυνο για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.
Ο Κύριος Ιωάννης Μαρωνίτης έχει δημιουργήσει μια αξιόλογη συλλογική προσπάθεια μέσα από τον Όμιλο της Unesco προώθησης του προγράμματος της διεθνούς Unesco πρεσβεύοντας την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο. Το έργο του κυρίου Μαρωνίτη επικεντρώνεται με κατεύθυνση στην Καλλιέργεια ενός Πολιτισμού Ειρήνης και στον Διάλογο των Πολιτισμών των Λαών.Έχει οργανώσει διεθνή φεστιβάλ, εκθέσεις ζωγραφικής, Ημερίδες ,Σεμινάρια, Συνέδρια, Ομιλίες και άλλες πολιτιστικές δραστηριότητες διεθνούς εμβέλειας που τιμούν τον άνθρωπο αλλά και την Ελλάδα.
Ο κ. Μαρωνίτης πρόσφατα συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο, στο Πατριαρχείο, όπου με δική του πρωτοβουλία πρωτοστατεί διεξοδικά την πρόταση του, να ενταχθε
ί ο Ιορδάνης Ποταμός και ο Πανάγιος Τάφος, στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς UNESCO, αφού αυτά τα μνημεία καλύπτουν απόλυτα όλα τα κριτήρια ένταξης, που χρειάζονται για να ενταχθεί ένα μνημείο στον Κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.Πριν δέκα χρόνια ιδρύθηκε ο Όμιλος για την Unesco Νομού Πειραιώς και Νήσων ,μια μη κερδοσκοπική και μη κυβερνητική Οργάνωση με βασικό στόχο να καλλιεργήσει την Διεθνή Κατανόηση , σύμφωνα με τις αρχές και τα ιδανικά της.

Ο Όμιλος διοικείται από 11μελες Διοικητικό Συμβούλιο, όπου όλοι είναι Εθελοντές με βάση το καταστατικό του. Ιδρυτικά του μέλη είναι απανθίσματα από όλες τις εκφάνσεις της Πειραϊκής ζωής. Διανοούμενοι ,Καλλιτέχνες, Λογοτέχνες, Δημοσιογράφοι, Πανεπιστημιακοί ,Δικηγόροι, Ιατροί, Απόστρατοι Ανώτατοι Αξιωματικοί, Επιχειρηματίες, Έμποροι, Βιοτέχνες και Εφοπλιστές, Πρόεδροι φορέων και μεγάλων πολυφασματικών οργανώσεων της πόλης, Μουσικοί, Αθλητικοί, Εκπαιδευτικοί και άλλοι λάτρεις της Παράδοσης, Εργάτες, Δημόσιοι Υπάλληλοι και Ανώτατα Στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης ,αποδεχόμενοι όλοι τους, τους υψηλούς Σκοπούς και Στόχους μαζί με τα ιδανικά τη Unesco.

Οι στόχοι του Ομίλου είναι να καλλιεργήσει τη Διεθνή Κατανόηση, σύμφωνα με τις αρχές και τα ιδανικά της UNESCO, και να στρέψει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης στους σκοπούς του Οργανισμού αυτού που είναι Εκπαιδευτικοί, Πολιτισμικοί, Τουριστικοί και Αναπτυξιακοί.
Οι στόχοι του ομίλου UNESCO νομού ΠΕΙΡΑΙΑ & ΝΗΣΩΝ επιτυγχάνονται με συλλογή και δημιουργία στοιχείων ενημέρωσης για τον Πολιτισμό της Ειρήνης, με την διοργάνωση εκπαιδευτικών και αναπτυξιακών προγραμμάτων, εκδόσεις εντύπων, εκθέσεις, προβολές, μουσικές, θεατρικές, χορευτικές και αθλητικές εκδηλώσεις, ταξίδια, και φιλοξενία μεταξύ των Οργανισμών UNESCO και άλλων Διεθνών και μη κυβερνητικών Οργανώσεων.

(Φωτογραφίες: Ο Έλληνο-Καναδός μουσικοσυνθέτης Παναγιώτης Καρούσος με τον Ιωάννη Μαρωνίτη Πρόεδρο του Ομίλου για την Unesco Νομού Πειραιώς και Νήσων.

Ο Ιωάννης Μαρωνίτης με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Ο Ιωάννης Μαρωνίτης με τον διάσημο σκηνοθέτη Φράνκο Τζεφιρέλι.)

http://www.unesco-pireas.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου