Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Ο Θέμης Σερμιέ διηύθυνε την Δημοτική Αθηναϊκή Χορωδία και Μαντολινάτα στην Λυρική Σκηνή

Δευτέρα 1 –11 – 2010. Συναυλία Αφιέρωμα στα Επετειακά & Ερωτικά Τραγούδια του Μεσοπολέμου & του 1940 με την Δημοτική Αθηναϊκή Χορωδία και Μαντολινάτα « Ο ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΛΑΥΡΑΓΚΑΣ» υπό την διεύθυνση του Θέμη Σερμιέ πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Λυρική Σκηνή.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ & ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ – ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ «Ο ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΛΑΥΡΑΓΚΑΣ»

Η χορωδία ιδρύθηκε
το 1885 στη Νεάπολη Λυκαβηττού από τον μουσουργό Δημήτρη Ρόδιο και ανέδειξε πλήθος καλλιτεχνών όπως ο Δημήτρης Αγγελόπουλος, ο Τιμολεων Ξανθοπουλος, ο Νίκος Μοσχονας και άλλους. Νεότεροι καλλιτέχνες που συνεργάσθηκαν με την χορωδία είναι ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Μάριος Τόκας, ο Τάκης Αθηναίος και ο Ανδρέας Χατζηαποστόλου. Θυμάμαι τον Θέμη Σερμιέ ως πρωταγωνιστή της Λυρικής Σκηνής πριν φύγω από την Ελλάδα την δεκαετία του 80 ως μαθητής του Ωδείου. Είχε επιτυχία σε ρόλους χαρακτήρα κυρίως κωμικούς σε οπερέτες που τους αναδείκνυε με το πηγαίο του λεπτό χιούμορ. Με εξέπληξε που ήταν σαν να μην πέρασαν όλα αυτά τα χρόνια. Διηύθυνε την συναυλία με το έξυπνο και λεπτό του χιούμορ και ήταν ο μόνος που τραγούδησε και ήξερε τα λόγια χωρίς να κοιτάζει τις παρτιτούρες όπως όλοι οι άλλοι τραγουδιστές της βραδιάς και κυρίως ερμήνευσε το τραγούδι του.

Την παράσταση προλόγισε ο επίτιμος πρόεδρος του συλλόγου Βασιλείου Θεοχαράκη.

Η παρουσίαση του προέδρου Ανδρέα Μαζαράκη ήταν συγκινητική όταν αναφέρθηκε στα χρόνια της κατοχής και του πολέμου του 1940.

Η παρουσία της μεσοφώνου Βάγιας Κωφού εντυπωσίασε φωνητικά και σκηνικά με ταμπεραμέντο που δείχνει ότι εκτίνεται από την όπερα ως το Μπρόντγουεϊ μιούζικαλ.

Η ευτραφής Μαρία Γουρνιά τραγούδησε ωραία το Μας Χωρίζει ο Πόλεμος του Σουγιούλ με το κατακόκκινο μακρύ φουστάνι της. Η Γιολάντα Αθανασοπούλου ξεχάστηκε στην Παπαρούνα του Αττίκ δείχνοντας απειρία που μπορεί να διορθωθεί.

Ο γραφικός ρεμπέτης Αγάθων Ιακωβίδης με το μουστάκι και το κόκκινο κομπολόι ερμήνευσε τραγούδια του Βαμβακάρη, Γκογκου, Ολανδεζου και Κηρομυτη.

Η Νατάσσα Χριστοφιλάκη μπορεί να εξελιχτεί σε ενδιαφέρουσα φωνή αν δουλέψει λίγο την έκταση της φωνής της. Το πρόγραμμα συμπλήρωσε ο αξιοπρεπής μπάσος Χρήστος Αμβράζης. Η ορχήστρα αποτελούντο από τους: Βιβή Γκέκα, Δημήτρης Ρίζος, Γιάννης Ρίζος και Μιχάλης Σιδηροπουλος (Α Μαντολίνα). Μαρία Σπυρατου, Ζωρζέτα Χριστοδουλοπουλου, και Άγγελλα Βασιλακοπούλου (Β Μαντολίνα). Αντώνης Παπαπαναγιωτου και Παναγιώτης Λαμπρόπουλος (Μαντολες). Ο Λάμπης Μητσιακης (Αλτο Μαντολα). Οι Άγγελος Γαβριήλ, Σονια Χαλαρη και Κατερίνα Μαλλιρη στις (Κιθάρες). Ο Δημήτρης Ασλανιδης στο (Κοντραμπάσο). Η Λαρισα Ζαχαρεβα στο (Ακορντεόν), ο Αλφρεντο στο (Βιολί) και ο Γιάννης Γκιουνης στο (Βιολοντσέλο).
(Φωτογραφίες: Η μεσόφωνος Βάγια Κωφού και ο μαέστρος Θέμης Σερμιε. Ο Βασίλειος Θεοχαράκης με τον Ανδρέα Μαζαράκη, και η Βάγια Κωφού επί σκηνής)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου