Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Εντυπωσίασε ο Σύλλογος Φαρακλάδων «Η Εύγερος Κεφαλονιάς» στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας

Αθήνα 5 Ιουλιου.

Συναυλία Μικτής Χορωδίας & Μαντολινάτας, και Εληνικούς Παραδοσίακούς Χορους παρουσίασε ο Σύλλογος φαρακλάδων «Η Εύγερος Κεφαλονιάς» την Δευτέρα 5 Ιουλίου και ώρα 8.30μ.μ. στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας (Κύπρου και Προύσσης. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «ΝΙΚΑΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2010» που πραγματοποιεί ο Δήμος Νίκαιας.

Ο δυναμικός αυτός σύλλογος των Κεφαλλονιτών υπό τον πανέξυπνο πρόεδρο του κύριο Παναγιώτη Λυκούδη έχει πραγματοποίηση ιστορία με τις αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις του.

Κατά καιρούς οι εκδηλώσεις του συλλόγου έχουν προβληθεί από την Κρατική Τηλεόραση (ΕΡΤ), και μέσα από την εκπομπή της Σεμίνας Διγενή. Η Μικτή Χορωδία και Μαντολινάτα του συλλόγου ιδρύθηκε το 1985 με δάσκαλο το μαέστρο Διονύση Αποστολάτο, και από τότε έχει δώσει εκατοντάδες συναυλίες σε στάδια και σταμεγαλύτερα θέατρα της χώρας, όπως το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, το Βεάκειο, τη Λυρική Σκηνή, το Παλλάς, το Ακροπόλ κ.λ.π. Από το 2006 την διεύθυνση της χορωδίας έχει αναλάβει η κυρία Χριστίνα Ρόκκου.

Ο πρόεδρος του συλλόγου κύριος Παναγιώτης Η. Λικούδης άνοιξε την εκδήλωση με χαιρετισμό προς τους παρευρισκόμενους και αναφερόμενος στο πρόγραμμα της βραδιάς.

Ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Νίκαιας, Σταύρος Κορομπίλης επίσης αναφέρθηκε στην εκδήλωση του Κηποθέατρου Νίκαιας.

Ο τροβαδούρος Μάκης Σπανός με την κιθάρα του εμφανίστηκε πρώτος, και την θέση πήραν τα μέλη της Χορωδίας και οι μουσικοί για το κύριο πρόγραμμα.

Το κατάμεστο από κόσμο θέατρο απόλαυσε καντάδες και τραγούδια που όλοι γνωρίζουμε και αγαπάμε, όπως το «Στης Εκκλησιάς τα σκαλοπάτια» του Διονύση Λαυράνγκα, το Κεφαλονιά του Διονύση Αποστολάτου, το «Τα κοραλλένια χείλη σου» του Νίκου Χατζηαποστόλου, αλλά και την Κεφαλλονίτικη Καντάδα «Απόψε την κιθάρα μου». Την Ναπολιτάνικη Καντσονέτα Sada Lucia ερμήνευσε ο Χρήστος Δαλιάνης ο οποίος έπαιξε μαντολίνο αλλά και υπέροχο βιολί συνοδεύοντας μαζί με τον κιθαρίστα Αντώνη Κουτουλιέρη στα παραδοσιακά τραγούδια του χορευτικού παραδοσιακών χορών του συλλόγου την αδελφή του τραγουδίστρια Σταυρούλα Δαλιάνη.

Ο πιανίστας Πέτρος Μπεράτης πρέπει να προσέξει να μην είναι στεγνός ιδικά σε τραγούδια που απαιτείται λεγκάτο και πιο πολύ συναίσθημα. Η Μαντολινάτα αλλού ακουγόταν ομοιόμορφα αλλού φαινόταν ότι χρειαζόταν κι άλλες πρόβες, ειδικά ο κιθαρίστας Πανταζάτος Βασίλης.

Η μαέστρος Χριστίνα Ρόκκου ντυμένη με ένα αέρινο λουλουδάτο φόρεμα διηύθυνε υπέροχα την χορωδία αλλά και τραγούδησε μαζι με τον Κώστα Σακκά ένα τραγούδι που δεν τους βοήθαγε καιτους δυο στην φωνή.

Την έκπληξη της βραδιάς την έκανε η σοπράνο σολίστ της χορωδίας Κυριακούλα Τσαγγαράτου με την ανεπανάληπτη ερμηνεία της στο «Ελληνικός Έρως» του μουσικοσυνθέτη Έλληνο-Καναδού Παναγιώτη Καρούσου και στίχους του ποιητή Δημήτρη Ιατρόπουλου, σημειωτέον ότι το τραγούδι αυτό το οποίο έχει πρωτοπαιχτεί στην Νέα Υόρκη των ΗΠΑ παρουσιάστηκε πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Η κυρία Τσαγγαράτου μάγεψε το ακροατήριο με την ωραία σοπράνο φωνή της που την αντάμειψε με παρατεταμένα χειροκροτήματα και μπράβο, και παρουσίασε τον κύριο Παναγιώτη Καρούσο στον οποίο επιφύλαξαν θερμή υποδοχή.

Ο δήμαρχος της Νίκαιας κύριος Στέλιος Μπενετατος ευχαρίστησε τον σύλλογο «Εύγερος» και τον πρόεδρο Παναγιώτη Λικουδη, και έδωσε ανθοδέσμες στην Χριστίνα τον Παναγιώτη Καρούσο, και στον Κώστα Δούκα, δάσκαλο του χορευτικού.

(Φωτογραφίες: Η σοπράνο Κυριακή Τσαγγαράτου με τον μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσο. Η Τσαγγαράτου με τον Καρούσο, τον δήμαρχο Νίκαιας Μπενετάτο και τον πρόεδρο του συλλόγου «Εύγερος» Λυκούδη. Η Τσαγγαράτου ερμηνεύει τον «Ελληνικός Έρως». Η μαέστρος Χριστίνα Ρόκκου με τον Κώστα Σακκά, και το χορευτικό του συλλόγου.)

1 σχόλιο: