Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Αθηναϊκές Καντάδες από την Χορωδία του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων

Μια υπέροχη βραδιά χάρισε ο Σύνδεσμος Αιγυπτιωτών Ελλήνων στα μέλη και τους φίλους στην αίθουσα του Συνδέσμου (3ης Σεπτεμβρίου 56).
Το πρόγραμμα περιελάμβανε Αποκριάτικες Αθηναϊκές καντάδες και αποσπάσματα από οπερέτες. Ο Μαέστρος κύριος Γιάννης Λαζαρίδης διηύθυνε την χορωδία του συνδέσμου που τραγουδούσε σύσσωμο τις γνωστές καντάδες. Στο πιάνο συνόδευσε την χορωδία η Σολίστ και καθηγήτρια πιάνου κυρία Φιφίκα Μπρουσιανού. Η σολίστ κυρία Ελένη Λαζαρίδη τραγούδησε το «Μαραμένα τα γιούλια κ’οι βιόλες» και την «Παπαρούνα» του Αττίκ.
Συγκινητική ήταν η καντάδα του Μιχάλη Σουγιούλ «Θα ‘θελα λίγο πριν πεθάνω» σε εναρμόνιση Διονυσίου Αποστολάτου, όπως και η Αποκριάτικη καντάδα «Παλιά Αθήνα» του Κώστα Βλαχόπουλου στην ωραία εναρμόνιση του Νίκου Πάντα.
Το γνωστό ντουέτο «Σφίξε με» από την οπερέτα «Πικ Νικ» του Θεόφραστου Σακελλαρίδη ερμήνευσαν η Ράνια Μπρουσιανού ως Νίνα και ο Γιάννης Ρασούλης ως Νίκος। Την «Φτώχια» από την οπερέτα «Μποέμικη Αγάπη» του Νίκου Χατζηαποστόλου ερμήνευσε με πολύ χιούμορ ο Μπάμπης Τρεχαντζάκης.
(Φωτογραφίες: Ο Γιάννης Λαζαρίδης διευθύνει την Χορωδία του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων, και μια αναμνηστική φωτογραφία με τον Μαέστρο Γιάννη Λαζαρίδη, την σύζυγο του σολίστ Ελένη Λαζαρίδη, την Αλίκη Σουγιούλ (κόρη του αείμνηστου συνθέτη Μιχάλη Σουγιούλ), και τον Μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου