Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Ο ομογενής καλλιτέχνης κ. Βασίλης Χρυσοχόος τιμά τον Ελληνισμό στις ΗΠΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το αξιόλογο και σαφώς ανώτερο ποιοτικά και μουσικά βίντεο του ομογενή κιθαρίστα Βασίλειου Χρυσοχόου για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης έχασε από ξένη προπαγάνδα το πρώτο βραβείο Μουσικό βίντεο ενώ το προηγούμενο
βράδυ είχε έλθει πρώτο στις ψήφους Διαγωνισμού, την επόμενη που συνεχιζόταν η καταμέτρηση και ενώ είχαν προηγηθεί πολλά ηλεκτρονικά μηνύματα ανθελληνικού περιεχομένου, πήρε τη δεύτερη θέση.
Ο συνυπεύθυνος της εταιρείας Byzantine Crown Productions, Βασίλης Χρυσοχόος με το συγκρότημα ροκ Phoenix Reign διεκδίκησε το πρώτο βραβείο του Best Independent Music Video, αλλά την πρώτη θέση πήρε βίντεο με τραγούδι Τουρκάλας καλλιτέχνιδας. Το μουσικό βίντεο του Βασίλη Χρυσοχόου αναφέρεται στον τελευταίο αυτοκράτορα του Βυζαντίου, Κωνσταντίνο Παλαιολόγο και τις τελευτές ημέρες του, κατά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς Τούρκους το 1453.
Στο βίντεο το οποίο είχα την χαρά να δω στην Νέα Υόρκη εμφανίζονται μέσα σε ένα ατμοσφαιρικό ντεκόρ καλλιτέχνες που υποδύονται τον Παλαιολόγο, άνθρωποι της Αυλής, καθώς και Βυζαντινοί πολεμιστές, με ενδυμασίες της εποχής εκείνης, που μάχονται. Χρησιμοποιούνται δε παραδοσιακά μουσικά όργανα, όπως, μεταξύ άλλων, τζουράς και κανονάκι.
Ο Διαγωνισμός διεξήχθη μέσω του τηλεοπτικού σταθμού WLNY (Κανάλια 55 και 10) του Λονγκ Αϊλαντ, ήταν του προγράμματος Indimusictv (Independent Artist Music Videos) και είχε διαρκέσει τρεις μέρες. Στο διάστημα αυτό είχαν σταλεί από θεατές που ψήφισαν και ηλεκτρονικά μηνύματα ανθελληνικού περιεχομένου, υποστηρικτικά
της Τουρκάλας τραγουδίστριας.
«Φτάσαμε στα ημιτελικά κερδίζοντας σε ποσοστό και τελικά χάσαμε με ποσοστά 25%-75%. Στα ηλεκτρονικά μηνύματα που έστειλαν μπήκαν Τούρκοι εθνικιστές από την Τουρκία και άλλοι, με αρνητικούς χαρακτηρισμούς. Τις τελευταίες ώρες έγινε ένας βομβαρδισμός από ψήφους εις βάρος μας, που μας στέρησαν τη νίκη. Υπήρχαν ονόματα ανθρώπων από τουρκικές πολιτιστικές επιτροπές και τουρκικές δισκογραφικές εταιρείες. Συμπτωματικά, το ίδιο βράδυ είχε μεταδοθεί και η συνέντευξη του Οικουμενικού Πατριάρχη με τις γνωστές κατηγορίες κατά της Τουρκίας. Μιλάμε για διαγωνισμό σε βίντεο. Πού να ήταν κάτι άλλο, ακόμα πιο σοβαρό... Αποδείχτηκε, πόσο οργανωθήκανε και ενήργησαν...» τόνισε ο κ. Βασίλειος Χρυσοχόος.
Υπεύθυνοι στο τμήμα των Βυζαντινών στολών είναι οι κύριοι Γιακουμής και Χρυσοχόος. Οπως είπε ο δεύτερος, υπάρχουν 15 περίπου στρατιωτικές στολές Βυζαντινών και επιπλέον άλλες επισήμων και αριστοκρατών, καθώς και απλών ανθρώπων της εποχής εκείνης. Ο κ. Χρυσοχόος δήλωσε επίσης, ότι έγιναν μεγάλες έρευνες για να βρεθούν σχέδια βυζαντινών στολών. Ο ίδιος είχε πάει σε μουσεία και διάφορες περιοχές της Τουρκίας, όπως στην Αγκυρα, την Κωνσταντινούπολη, την Καισάρεια, την Καππαδοκία, την Τραπεζούντα και αλλού. Ο κ. Χρυσοχόος έχει, όπως προαναφέρθηκε, και το μουσικό συγκρότημα Phoenix Reign με το οποίο έχει γίνει το βίντεο-ντοκιμαντέρ σχετικά με το Βυζάντιο. Εχουν ηχογραφήσει, επίσης, δίσκο στον οποίο το κύριο τραγούδι, είναι επικό, 13 λεπτών που αναφέρεται στην Αλωση της Κωνσταντινούπολη. www.blacktuesday1453.com www.phoenixreign.com
(Φωτογραφίες: Τα μέλη του συγκροτήματος Phoenix Reign, Βασίλειος Χρυσοχόος, Χρήστος Πολλάτος, Κώστας Ψαρρός, Wayne Noon και Theresa Gaffney με τον Παναγιώτη Καρούσο στην Νέα Υόρκη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου