Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023

«Άξιον Εστί – 9/9/23» Συμφωνική Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης /Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Σ.Ο.Μ.Θ. κ. Ηλίας Γκογκίδης

 

«Άξιον Εστί – 9/9/23»

Με συναισθήματα τιμής και μουσικής έξαρσης πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας στο Π.Φρούριο Κέρκυρας, με το Άξιον Εστί των Μίκη Θεοδωράκη & Οδυσσέα Ελύτη.
Στη συναυλία συμμετείχαν περισσότεροι από εκατό (100) συντελεστές, μεταξύ αυτών το μουσικό σώμα της Συμφωνικής Ορχήστρας, η Δημοτική Χορωδία Κέρκυρας ‘’San Giacomo’’, και οι προσκεκλημένοι Μπάμπης Βελισσάριος, Διονύσης Σούρμπης και Γρηγόρης Βαλτινός.
Πολιτική της Σ.Ο.Μ.Θ. είναι η αναγνώριση της προσφοράς των ανθρώπων απέναντι στο έργο της. Επί τούτου, στο τέλος της συναυλίας τιμήθηκε για τη πολυετή προσφορά του, ο επί τη γέννηση της ορχήστρας, φίλος και συνεργάτης, Σπύρος Σουέρεφ, ο οποίος και ανακηρύχθηκε σε επίτιμο μέλος.
O Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Σ.Ο.Μ.Θ. κ.Ηλίας Γκογκίδης, θέλει να ευχαριστήσει τόσο το κοινό που τίμησε με τη παρουσία του τη συναυλία, όσο και το κάθε μουσικό ξεχωριστά για την επιμονή του. Με σεβασμό στο αναφαίρετο δικαίωμα των μουσικών, να επιλέγουν και να επιλέγονται από σύνολα για τις μουσικές υπηρεσίες τους, οι κόλποι της Συμφωνικής Ορχήστρας, ήταν – είναι – και θα είναι ανοιχτοί για κάθε ενδιαφερόμενο μουσικό, που επιθυμεί να εξερευνήσει το συμφωνικό ρεπερτόριο.
Όπως είχε ανακοινωθεί, μέρος των εσόδων της συναυλίας θα διατεθούν για τους Γιατρούς του Κόσμου Ελλάδας, και συγκεκριμένα για το Ανοικτό Κέντρο Διαμονής των ΓτΚ, “Α Step Forward”, καθώς και για δράσεις ιατροφαρμακευτικής φροντίδας στο νησί της Κέρκυρας με τη συνεργασία του τοπικού Ιατρικού Συλλόγου. Ως προς το παραπάνω, ευχαριστούμε θερμά την κα.Ρούλα Ρούβα, πρέσβειρα των Γιατρών του Κόσμου, για τη συνεισφορά της στην εκδήλωση.
Εκ του Δ.Σ.
Βασίλης Σπάτουλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου