Τρίτη 27 Ιουνίου 2023

Η Φιλία Κάρλου πρωταγωνιστεί στη “Λυσιστράτη” του Αριστοφάνη με τη Θεατρική Ομάδα Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού

 

Η Θεατρική Ομάδα Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού  και Αθλητισμού παρουσιάζει τη 

“Λυσιστράτη” του Αριστοφάνη,

σε διασκευή και σκηνοθεσία του Ανδρέα Ζαφείρη

και με βοηθούς σκηνοθέτη τη Χαρά Νικολάου 

και τη Μαριαλένα Μπόη,

στις 3-4-5/7/2023 στο Σχολείο της Ειρήνης Παππά, στις 9.00 μ.μ., Πειραιώς 52, Ν. Φάληρο, με ελεύθερη είσοδο.

Πρόκειται για μια σύγχρονη, τολμηρή, ποιητική ματιά στο κλασικό έργο του Αριστοφάνη και, ταυτόχρονα, ένα στοίχημα οργάνωσης και συνεννόησης, όπως όλα τα ομαδικά καλλιτεχνικά εγχειρήματα.

Η «Λυσιστράτη», που θεωρείται το παλαιότερο αντιπολεμικό και, ταυτόχρονα, πρωτο-φεμινιστικό έργο στον κόσμο, φαντάζει, αν και κωμωδία, παράδοξα τραγική στη συγκυρία. Ο σκηνοθέτης στο σημείωμά του επισημαίνει: “Ένας ιδιοφυής πολιτικός ποιητής, ο Αριστοφάνης, επιλέγει να μετατρέψει (μέσω του κωμικού ευρήματος της ερωτικής απεργίας) σε επιχείρημα κατά του πολέμου το γενετήσιο ένστικτο. Να  στοχεύσει δηλαδή τον βαθύτερο πυρήνα του πολέμου ως την απόλυτη κτηνωδία. Ο πόλεμος είναι η άρνηση της ίδια της Ζωής («το γενετήσιο ένστικτο»). Και σε αυτό το επίπεδο γίνεται η τελική αντιπαράθεση και η Ζωή («ο Έρωτας») κερδίζει πανηγυρικά”. 

Διανομή: Λυσιστράτη: Φιλία Κάρλου, Καλονίκη: Γεωργία Παπακωνσταντίνου, Μυρρίνη: Αγγελική Βοσκάκη, Λαμπιτώ: Αγγελική Λούση, Βοιωτή: Βιργινία Μπαρτσώκα, Κορίνθια: Δήμητρα Βαγενά, Ηπειρώτισσα: Όλγα Ζαφείρη, Άντρας 1: Γιώργος Φιλιππόπουλος, Άντρας2-Κήρυκας: Τάκης Μαρινάκης, Άντρας 3: Γιώργος Κόκκος, Πρόβουλος: Νίκος Μουζακίτης, Κινησίας: Γιώργος Καραχάλιος.

Μουσικοί: Δημήτρης Ματσάγγας, Βασιλιάνα Τσαλαπάτη

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Ελευθερία Σακαρέλλη




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου