Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤ. ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ "ΠΕΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΓΕΛΙΟ", ΤΡΙΑΝΟΝ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Πεθαίνοντας στο γέλιο
ένα ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου

από Πέμπτη 6 Απριλίου στον κινηματογράφο Τριανόν

Πεθαίνοντας στο γέλιο 
Ντοκιμαντέρ – 2017 – 92’

Μετά την επιτυχημένη του ελληνική πρεμιέρα στο 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (με δύο sold out προβολές), το νέο φιλμ του Στέλιου Κούλογλου, «Πεθαίνοντας στο Γέλιο», ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει στις Κινηματογραφικές Αίθουσες. Η αθηναϊκή πρεμιέρα της ταινίας τεκμηρίωσης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 6 Απριλίου στον Κινηματογράφο Τριανόν στις 20:00 (με ώρα προσέλευσης 19:30).

Τέσσερις παράλληλες ιστορίες με θέμα το χιούμορ σαν όπλο για πολιτική δράση.Στην πρώτη πρωταγωνιστούν οι Yesmen, το διάσημο ζευγάρι Αμερικανών ακτιβιστών. Η πλάκα που σκάρωσαν στο BBC, όταν εμφανίστηκαν ως εκπρόσωποι της αμερικανικής εταιρείας που κατέστρεψε την πόλη Μποπάλ της Ινδίας, θεωρείται κορυφαία φάρσα στο κόσμο. Αυτή τη φορά θα οργανώσουν μια αντιπολεμική, μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με ξεκαρδιστικά αποτελέσματα.

Πρωταγωνιστής της δεύτερης ιστορίας είναι ο Μάρτιν Σόνεμπορν κωμικός και εκδότης της εφημερίδας «Τιτανικός». Εκλέχθηκε ευρωβουλευτής μετην παράταξη «Το Κόμμα» και τώρα επεξεργάζεται ένα πρωτότυπο σχέδιο για την σωτηρία της Ελλάδας. Στην τρίτη οι Flashmob εισβάλλουν και διακόπτουν επίσημες εκδηλώσεις υπέρ των εμπορικών συμφωνιών ΤΤΙΡ και CETA. Τραγουδώντας πάντα με το χαμόγελο στα χείλη.

Στην τέταρτη ιστορία μεταφερόμαστε στα γραφεία του Charlie Hebdo. Στην τελευταία συνέντευξη πριν τη δολοφονία του τον Ιανουάριο του 2015, ο Σαρμπ, εκδότης του περιοδικού, προβλέπει ότι μόνο η βία των ισλαμιστών μπορεί να σκοτώσει το χιούμορ. Σε μια συγκλονιστική μαρτυρία, ο μοναδικός επιζών δημοσιογράφος από τη συντακτική ομάδα, περιγράφει λεπτό προς λεπτό την επίθεση στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας. Μια τραγωδία ανάμεσα σε τρεις κωμωδίες...

Πεθαίνοντας στο Γέλιο / Mourir de Rire / To Die Laughing

Σκηνοθεσία - Σενάριο: Στέλιος Κούλογλου
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Μανώλης Κονσολάκης
Μοντάζ: Χρήστος Γάκης
Ήχος: Νίκος Θωμόπουλος
Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Νίκος Πολίτης
Δημοσιογραφική Έρευνα: Φωτεινή Λαμπρίδη
Κάμερα: Μανώλης Κονσολάκης, Νίκος Θωμόπουλος
Βοηθός Μοντάζ: Δημήτρης Τέλλης
Οργάνωση Παραγωγής: Ελένη Μπέλλου
Μετάφραση - Υποτιτλισμός: Αρίστη Γεωργιάδου
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα, Γαλλία, Βέλγιο, Γερμανία
Έτος Παραγωγής: 2016
Διάρκεια: 92 λεπτά


[ΣΥΡΙΖΑ Βικτώρια] 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου