Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΑΟΣ – ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ & ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ (Φασισμός – Εθνικοσοσιαλισμός – Ρατσισμός)



Ο Π. Καρούσος με τον Νικόλαο Λάος

Ένα σπουδαίο βιβλίο κυκλοφόρησε από την εφημερίδα «Η ΕΛΛΑΔΑ αύριο» το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012 με την υπογραφή του Νικόλαου Λάος, «Οι Μυστικοί Φάκελοι της ακροδεξιάς & το Ελληνικό κράτος».
Ο συγγραφέας Νικόλαος Λάος πέρα από την μεγάλη πανεπιστημιακή μόρφωση, ως φιλόσοφος και διανοούμενος είναι από τους σπάνιους Έλληνες που μπορούν να βοηθήσουν πραγματικά την Ελλάδα μέσα στην πορεία της να ανασυγκροτηθεί σωστά και να αναγεννηθεί. Στο παρόν βιβλίο έχει κάμει μια πραγματεία ξεκινώντας από την αρχέγονη κατάσταση της κοινωνίας ως τις μέρες μας αναλύοντας τα αίτια που προκάλεσαν τα διάφορα πολιτεύματα στην πορεία της ανθρωπότητας. Έτσι δίνει μια εξήγηση μέσα στα πλαίσια της ορθής λογικής στα φαινόμενα των απολυταρχικών πολιτικών ρευμάτων.
Με πολύ έξυπνο και κατατοπιστικό τρόπο αναλύει τους λόγους που γεννηθήκαν τα διάφορα ρεύματα μέσα στις κοινωνίες, και πως συγκρούονταν μεταξύ τους, δημιουργώντας το αντίβαρο κίνημα στις εκάστοτε πολιτικές συνθήκες για τις φαινομενικές ανάγκες των λαών. Εδώ φαίνεται πως χρησιμοποιηθήκαν οι ωφελιμιστικές ιδέες στην χειραγώγηση των εθνών από το κράτος.
Σκιαγραφεί τα αίτια και τους κινδύνους του φασισμού του Εθνικοσοσιαλισμού και του Ρατσισμού, αλλά και την απαιτούμενη πρόοδο της ανθρωπότητας πάνω στα Αρχαία Ελληνικά ιδεώδη του ανθρωπισμού.
Οι αναφορές του στην παγκόσμια πορεία του εθνικισμού και οι διασυνδέσεις του με τους διάφορους κύκλους της οικονομικής και πολιτικής ελίτ του διεθνούς Σιωνισμού είναι αναλυτικές. Εδώ φαίνεται η σύγκρουση ανάμεσα στις καπιταλιστικές δυνάμεις όπως διαμορφώσαν τις κοινωνίες μετά την βιομηχανική επανάσταση.
Οι ρητορικές πολιτικές ένιες «Δεξιά» και «Αριστερά» ακόμα υποδαυλίζουν ακαδημαϊκά μέσα στην ανοχή της Δημοκρατίας τα παγκόσμια πολιτικά δρώμενα, όπως έκαμε ο Ναζισμός στην θεωρία «αίματος και γης», ο Κουμμουνισμός στην θεωρία του ωφελιμισμού της εργατικής τάξης η ακόμα μέσα από ρητορικές συμβάσεις η υπόλοιπη πολιτική σκηνή.  
Το κύριο μέρος του βιβλίου αναφαίρετε στην πορεία της Ελληνικής πολιτικής πραγματικότητας, όπως εξελίχθηκε από τότε πού ιδρύθηκε το νεοελληνικό κράτος με έμφαση από την περίοδο της μεταπολίτευσης ως τις μέρες μας.
Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο ευκολοδιάβαστο που πρέπει να διαβαστεί και ως σημείο αναφοράς για τις ανερχόμενες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.
Μπορείτε να προμηθευτείτε το βιβλίο απο τα γραφεία της εφημερίδας "Η Ελλάδα αύριο". Λεωφόρος Συγγρού 236 - Τηλ.: 210 9599518
http://www.hellada.gr/ 

Παναγιώτης Καρούσος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου