Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Συνέδριο Αρχηγών Εκκλησιών Τορόντο στην Ελληνική Ορθόδοξη Μητρόπολη Τορόντο



Οι αρχηγοί των χριστιανικών Εκκλησιών Τορόντο που έλαβαν μέρος στο Συνέδριο. Καθήμενοι από αριστερά Μητροπολίτης Σωτήριος,   Καρδινάλλιος Collins και αγγλικανός  Αρχιεπίσκοπος Johnson

Με θέμα «Κοινή κλήση για αγιότητα» έγινε συνέδριο όλων των αρχηγών των χριστιανικών Εκκλησιών του Τορόντο στην Ιερά Μητρόπολη.
Το πρόγραμμα άρχισε  με ειδική ορθόδοξη ακολουθία στον Ι.Ν. του Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου. Συνεχίσθηκε με ομιλία του Μητροπολίτη Σωτηρίου στο θέμα της κλήσης όλων από το Θεό για αγιότητα. Ακολούθησε συζήτηση για μία ώρα και μετά παρετέθη γεύμα για όλους. Το συνέδριο τελείωσε μετά το γεύμα.
Έλαβαν μέρος πέντε Ρωμαιοκαθολικοί Αρχιερείς, τέσσερις Αγγλικανοί Αρχιερείς, τρεις Ορθόδοξοι Αρχιερείς και ένδεκα άλλοι αρχηγοί χριστιανικών Εκκλησιών. Εκπροσωπήθηκαν οι κάτωθι εκκλησίες:
Ορθόδοξη Ελληνική, Ρωμαιοκαθολική, Αγγλικανική, Αρμενική, Ευαγγελική, Ινδική, Κοπτική, Μεθοδιστική, Ουκρανική, Πρεσβυτεριανή, Σλοβακική, Συριακή, Salvation Army, Συμβούλιο Καναδικών Εκκλησιών.
Η όλη πορεία του συνεδρίου ήταν αρίστη και η συνεργασία όλων πολύ καλή. Ήταν το πρώτο συνέδριο με συμμετοχή όλων των Αρχηγών των χριστιανικών Εκκλησιών και εκφράστηκε η επιθυμία να γίνεται το ίδιο συνέδριο κάθε χρόνο.

Από το Γραφείο της Ι. Μητρόπολης Τορόντο
7 Νοεμβρίου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

International Video Poetry Festival #11