Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

O Andrea Bocelli στην Αθήνα για καλό σκοπό!

Αθήνα Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010. Το «Ίδρυμα Δράσης Κατά του Καρκίνου του Μαστού» (Breast cancer action fund), οργάνωσε μια συναυλία στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού με τον διάσιμο ποπ-τενόρο Andrea Bocelli.
Η συναυλία του Ηρωδείου ήταν υπό την αιγίδα του υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης εκτός των άλλων.Ο Bocelli που δεν κατάφερε να κάνει καριέρα στην όπερα για την οπ
οία ξεκίνησε λόγο την αδυναμίας της φωνής του κατάφερε να κάνει μια εντυπωσιακή καριέρα ως ελαφρός ποπ-τενόρος τραγουδώντας ελαφρά τραγούδια αλλά και γνωστές άριες με το μικρόφωνο.

Ο συμπαθέστατος τενόρος άρχισε το πρόγραμμα με την άρια του Macduff «Ah, la paterna mano» από την όπερα Macbeth του Verdi, και συνέχισε με την πασίγνωστη άρια La donna e mobile

από τον Rigoletto, και την καμπαλέτα "Di quella pira" του Manrico από τον Il Trovatore. Και μετά από τις άριες του Verdi μια σοπράνο με άχρωμη φωνή ερμήνευσε άνοστα το πικάντικο βαλς της Musetta από την όπερα La Boheme του Giacomo Puccini. Ακολούθησε η Βαρκαρόλα από τα Παραμύθια του Χόφμαν του Jacques Offenbach. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε από δυο ντουέτα αγάπης το love duet από την Butterfly και το O soave fanciulla από την La Boheme του Giacomo Puccini. Η φωνή του στις τελικές κορώνες και στα δυο ντουέτα μπαλάριζε.

Το δεύτερο μέρος του προγράμματος ήταν ποπ χωρίς ενδιαφέρον.

Πολύς κόσμος παραβρέθηκε και με το τσουχτερό εισιτήριο φαντάζομαι ότι το Ίδρυμα θα επωφελήθηκε αρκετά για τον σκοπό που διοργάνωσε αυτή την συναυλία.

Πολλοί οι επίσημοι καλεσμένοι, από τον πρόεδρο της δημοκρατίας μέχρι τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Ήταν μια λαμπρή βραδιά που είχε και τα παρατράγουδα της.

Μια κυρία φώναζε από τα διαζώματα, άλλη κυρία γνωστής εφημερίδας παραπονιούνταν ότι δεν ήξεραν τι ερμήνευαν οι καλλιτέχνες αφού ο παρουσιαστής κύριος Κωστάλας έκανε μόνο τον πρόλογο. Επίσης κι ενώ δημοσιογράφοι που στάλθηκαν για να καλύψουν την συναυλία έμειναν έξω λόγο ανοργανωσιάς, άκουσα ότι κάποιος Σταυρόπουλος τους έστελνε σε κάποιον Κόκκορη και όλοι μαζί έψαχναν την πρόεδρο του BCA Fund κυρία Ασπασία Λεβέντη και δεν την έβρισκαν πουθενά, από την άλλη μεριά είχαν δώσει εντολή από το Ίδρυμα σε κάποια κυρία Καίτη να δώσει ένα σορό πάσα σε φίλους και γνωστούς τους. Ο δε Κόκκορης τους έλεγε «εγώ δεν μπορώ να μπάσω την αδελφή μου εσάς θα μπάσω;» Άλλοι τους έλεγαν: δεν φταίμε εμείς αλλά οι Άγγλοι που συνεργάζεται το Ίδρυμα και αυτοί έφεραν τον τενόρο.

«Τι να κάνουμε, Ελλάδα είναι εδώ» φώναζαν κάποιοι. Και μη χειρότερα!

(Φωτογραφίες: Ο τενόρος και η γνωστή κοσμική κυρία φιλόζωος Αύρα Τσαλαμανιού)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου