Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

Βραβεύτηκε η Ντίβα της ελληνικής όπερας Ειρήνη Κώνστα από τον Ιωάννη Μαρωνίτη, πρόεδρο του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων στην όπερα «Τραχίνιες»

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019. Βραβεύτηκε η μεγάλη ερμηνεύτρια όπερας σοπράνο Ειρήνη Κώνστα από τον Ιωάννη Μαρωνίτη, πρόεδρο του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων στην όπερα «Τραχίνιες» για την σκηνοθεσία της όπερας και την ερμηνεία της ως Δηιάνειρα. 
Στον Πολυχώρο Άννα & Μαρία Καλουτά του Δήμου Αθηναίων παρουσιάστηκε με τεράστια επιτυχία και Υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων, σε εκπαιδευτική παράσταση το λυρικό αριστούργημα μουσικής καί θεάτρου «ΤΡΑΧΙΝΙΕΣ» του Σοφοκλή, σε μουσική Παναγιώτη Καρούσου και σκηνοθεσία Ειρήνης Κώνστα.
Η παράσταση οργανώθηκε από το 42ο Γυμνάσιο Αθηνών σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), με την συμμετοχή του 6ου Λυκείου Αθηνών και του 4ου Γυμνασίου Αθηνών και στην οποία έλαμψε το αστέρι της όπερας Ειρήνης Κώνστα.
Την παράσταση προλόγισε ο Ιωάννης Μαρωνίτης, πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων και Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, ο οποίος τόνισε την σημασία για την Παιδεία και Εκπαίδευση, η προώθηση και στήριξη των σημαντικών πολιτιστικών εκδηλώσεων όπως η παρουσίαση της όπερας «Τραχίνιες - Ολυμπιακή Φλόγα» του Παναγιώτη Καρούσου.
Χαιρετισμό απηύθυναν ο Αθανάσιος Δρίβας, Διευθυντής του 42ου Γυμνασίου Αθηνών, ο Μέκκας Κωνσταντίνος, Διευθυντής του 6ου Λυκείου Αθηνών, ο Δρ. Αναστάσιος Κουτσούκος, Διευθυντής του 22ου Λυκείου Αθηνών, και εκ μέρους της Ζαλμά Αναστασίας, Διευθύντριας του 4ου Γυμνασίου Αθηνών η καθηγήτρια μουσικής Μαρία Μαρνιέρου.

Την όπερα «Τραχίνιες» ερμήνευσαν οι εξαιρετικοί λυρικοί τραγουδιστές, Ειρήνη Κώνστα, σοπράνο (Δηιάνειρα), Βασίλης Ασημακόπουλος, μπάσος (Ηρακλής και Ύλλος), Ρέα Βουδούρη, σοπράνο (Μακαρία), Θεόδωρος Μπιράκος, τενόρος (Ευρυσθέας), Μαρίζα Κιοσέογλου σοπράνο (Ιόλη), Μάιρα Γεωργάρου, μεσόφωνος (Αλκμήνη). Την μουσική διεύθυνση στο πιάνο είχε ο Παντελής Λεγάκης. Οι καλλιτέχνες αποθεώθηκαν από τους ενθουσιασμένους μαθητές.

Στην όπερα συμμετείχαν η Θεατρική Ομάδα του 42ου Γυμνασίου Αθηνών υπό την επιμέλεια της υπεύθυνης καθηγήτριας Ελένης Λίλη που παρουσίασαν το «Θεατρικό δρώμενο της Ολυμπιακής Φλόγας», και η Ομάδα Μουσικής του 42ου Γυμνασίου Αθηνών καί του 4ου Γυμνασίου Αθηνών υπό την επιμέλεια της μουσικού Μαρίας Μαρνιέρου που ερμήνευσαν το «Χορωδιακό της όπερας Τραχίνιες».
Θεατρικό δρώμενο Ολυμπιακή Φλόγα, υπεύθυνη καθηγήτριας Ελένη Λίλη: Πυθία:Βασίλη Νεφέλη Κορυφαία χορού: Μόγια Κατερίνα, Θεατής Α: Μιτράι Βαγγελίτσα, Θεατής Β: Κόκκινος Ιωάννης, Κρατίνος: Κουρκουμέλης Ιωάννης, Νικόμαχος: Γκόγκο Άγγελος, ΧΟΡΟΣ: Κόκκινος Ιωάννης, Μάνθος Βασίλης, Λάγια Κλεοπάτρα, Γκούτσου Χριστίνα, Δαύρης Χρήστος, Σέζερ Μαρία, Μόγια Κατερίνα, Μιτράι  Βαγγελίτσα, Κουρκουμέλης Ιωάννης, Γκόγκο Άγγελος.
Ομάδα Μουσικής 42ου Γυμνασίου Αθηνών καί 4ου Γυμνασίου Αθηνών υπό την επιμέλεια της μουσικού Μαρίας Μαρνιέρου.
«Χορωδιακό της όπερας Τραχίνιες» Χορωδία: 42ο Γυμνάσιο: ΑΝΟΣΙΚΕ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ, ΕΓΚΕΜΟΛΕ ΤΖΕΝΕΒΙΒ, ΛΑΓΙΑ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ, ΜΑΜΜΟΥ ΑΝΝΑ, ΜΑΥΡΟΦΤΑ ΚΑΛΛΙΡΟΗ, ΝΟΒΙΤΣΚΑΪΑ ΜΑΡΙΑ, ΡΕΣΟ ΕΙΡΗΝΗ, ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΤΑΣΙΟΥΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΤΣΙΟΥΣΤΑ ΚΡΙΝΙΩ.
4ο Γυμνάσιο: Πετσοπούλου-Τσιμπούκη Ελένη, Νεζαντής Ιάσωνας, Ρακιμπούλ Χρισάν, Ντατσιούκ Μαξίμ
Συνοδοί καθηγητές 42ου Γυμνασίου Αθηνών: ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ, ΓΚΑΒΑΝΑ ΓΕΩΡΓΙΑ, ΖΟΥΡΙΔΑΚΗ ΜΑΡΙΑ, ΚΙΚΙΩΝΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΚΟΡΜΠΙΛΑ ΠΗΝΕΛΟΠΗ, ΛΙΛΗ ΕΛΕΝΗ, ΜΕΝΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ, ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, ΜΠΕΚΙΑΡΗ ΜΑΡΙΑ, ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΗΛ, ΣΙΑΦΑΡΙΚΑΣ ΦΩΤΙΟΣ, ΣΤΑΜΑΤΕΛΑΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ, ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΤΣΙΛΙΜΠΩΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΜΑΡΝΙΕΡΟΥ ΜΑΡΙΑ. Συνοδοί καθηγητές 6ου Λυκείου Αθηνών: Αλεξανδράκης Βασίλης, Γραίκα Χρυσούλα, Γιαννίκου Χριστίνα, Οικονομοπούλου Δωροθέα, Χριστοδούλου Ευαγγελία
Ο Ιωάννης Μαρωνίτης, πρόεδρος του Ομίλου για την
UNESCO Πειραιώς & Νήσων απένειμε τιμητικούς επαίνους στους συμμετέχοντες καλλιτέχνες και στους μαθητές που έκλεψαν την παράσταση.
Ο Ιωάννης Μαρωνίτης, πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων με το αστέρι της όπερας την πρωταγωνίστρια Ειρήνη Κώνστα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου