Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Ανοιχτή Πόλη: Συνέντευξη του Νάσου Ηλιόπουλου στον 24/7

(Photo: News24/7 www.news247.gr)
«Ο δήμος της Αθήνας έχει πληγωθεί από το γεγονός πως οι δημοτικές του αρχές ήταν πάντοτε πολύ κοντά στην κεντρική πολιτική σκηνή και πολύ μακριά από την Αθήνα. Ο κ. Μπακογιάννης θέλει να συνεχίσει μια μακρά παράδοση που έχει ο Δήμος της Αθήνας σε ανθρώπους που βλέπουν την αυτοδιοίκηση σαν ένα σκαλοπάτι της πολιτικής τους πορείας» δήλωσε σήμερα, μεταξύ άλλων, στo Ραδιόφωνο 24/7 στους 88.6, ο Υφυπουργός Εργασίας και Υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, Νάσος Ηλιόπουλος.

«Το πολιτικό ερώτημα είναι, κατά πόσο χτίζουμε τις δημοκρατικές άμυνες της κοινωνίας, κατά πόσο απαντάμε στις πληγές της κρίσης και κατά πόσο θέτουμε σαφείς οριοθετήσεις απέναντι στην ακροδεξιά ατζέντα. Έχω μεγαλώσει, και μένω ακόμη, μερικά μέτρα μακριά από τον Άγιο Παντελεήμονα, στα Κάτω Πατήσια. Περπατάω σε αυτές τις γειτονιές, και πρέπει να πούμε ότι σήμερα, χωρίς την δράση της Χρυσής Αυγής, είναι πολύ πιο ασφαλείς γειτονιές. Ελπίζω αυτό να το καταλάβουν όλοι οι υποψήφιοι», τόνισε στη συνέχεια ο κ. Ηλιόπουλος.

Ο υποψήφιος δήμαρχος με την Ανοιχτή Πόλη υπογράμμισε επίσης πως «Όλα τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας δείχνουν πως η εικόνα για την εγκληματικότητα κατά την περίοδο ‘15 έως ‘18 είναι σαφέστατα βελτιωμένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Οι αρμοδιότητες, τα όρια και οι ελλείψεις του Δήμου σε σχέση με τις πολιτικές ασφάλειας, πρέπει να αποτελέσουν κομμάτι μιας συγκροτημένης και ευρύτερης συζήτησης. Δεν γίνεται, όμως, να μιλάμε περί ανομίας και να παραβλέπουμε τα κερδοσκοπικά παιχνίδια τύπου real estate, όπως το Airbnb, την ίδια στιγμή που ο δήμος Αθηναίων δεν αξιοποιεί δεκάδες ακίνητα, οικόπεδα και διαμερίσματα που έχει στην διάθεσή του. Χώροι που μπορούν να στεγάσουν νέα ζευγάρια, νέους επιστήμονες που μπορεί να επιστρέψουν από εξωτερικό, και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.»

«Χρειαζόμαστε κοινωνικές υποδομές. Ελεύθερους χώρους, χώρους άθλησης, παιδικές χαρές, νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς. Όλα αυτά τη στιγμή που η τωρινή δημοτική αρχή προσλαμβάνει real estate συμβούλους με διαγωνισμούς εκατομμυρίων. Η Ανοιχτή Πόλη έχει φέρει το ζήτημα ήδη στο δημοτικό συμβούλιο» συνέχισε ο κ. Ηλιόπουλος, καλώντας όλες τις υπόλοιπες δημοτικές κινήσεις να πάρουν θέση.


Τέλος, σχετικά με την απομάκρυνση των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων από το κέντρο της πόλης, ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε πως «για να αλλάξεις την πόλη πρέπει να κινητοποιήσεις τις δημιουργικές της δυνάμεις. Η Αρχιτεκτονική Σχολή, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο ή η Σχολή Καλών Τεχνών, είναι πλεονεκτήματα για την Αθήνα, όχι ‘προβλήματα που πρέπει να απομακρυνθούν’».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου