Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

Μουσική από όλον τον κόσμο για Τρίο Χάλκινων Πνευστών

Πρωτοποριακό, ενδιαφέρον, ανατρεπτικό. Το ρεπερτόριο της συναυλίας Μουσική από όλον τον κόσμο για τρίο χάλκινων πνευστών έχει όλα όσα επιθυμεί κανείς από μια βραδιά μουσικής δωματίου κι ακόμα περισσότερα. Ξεκινώντας από το ότι το Brass Trio και μάλιστα σε συνδυασμό με πιάνο είναι ιδιαίτερα σπάνιο. Συνεχίζοντας με το ότι όλα τα έργα ερμηνεύονται σε πρώτη Πανελλήνια εκτέλεση, ενώ κάποια, το Trio for the love of God του Μιχάλη Ανδρόνικου συγκεκριμένα, κάνουν πανευρωπαϊκή πρεμιέρα. Μια από τις πολλές κορυφές της βραδιάς είναι η πρώτη παγκόσμια εκτέλεση του -βασισμένου σε δικό του παραμύθι- King’s Stone του Σπύρου Μάζη, εμπνευσμένου από το Brass Trio. Πού; Στο Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού όπου για περιορισμένο αριθμό επισκεπτών και κατά σειρά προτεραιότητας θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στη συλλογή προϊστορικών, αρχαίων ελληνικών και ρωμαϊκών αρχαιοτήτων από την επιμελήτρια Ειρήνη Παπαγεωργίου. Η είσοδος στη συναυλία είναι ελεύθερη με την επίδειξη του εισιτηρίου εισόδου στο μουσείο.

Το πρόγραμμα με μια ματιά
Μέρος Α':
Alan Hovhaness (1911–2000)
Fantasy No. 1
Francis Poulenc (1899–1963)
Sonata
Lauren Bernofsky (1967-)
Trio for Brass
Διάλειμμα
Μέρος Β':
Μιχάλης Ανδρόνικου (1977-)
Trio for the love of God
Σπύρος Μάζης (1957-)
King's Stone
Anthony Plog (1947-)
Triple concerto
Το «Τρίο Χάλκινων Πνευστών» αποτελείται από τους:
Σοφία Σιωρά (Sofia Siora), Τρομπέτα
Χρήστος Σαλβάνος (Xrhstos Evangelia Salvanos Lagou), Κόρνο
Ανδρέας-Ρολάνδος Θεοδώρου (Theodorou Andreas-Rolandos), Τρομπόνι
Στο πιάνο συμπράττει ο Alexandros Makris.
19:30: Ξενάγηση στην συλλογή προϊστορικών, αρχαίων ελληνικών και ρωμαϊκών αρχαιοτήτων από την επιμελήτρια Ειρήνη Παπαγεωργίου.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Η παρακολούθηση της συναυλίας απαιτεί την αγορά εισιτηρίου εισόδου στο Μουσείο.
"Αισθανόμαστε πρωτοπόροι γιατί το Brass Trio δεν συναντάται συχνά -ειδικά σε συνδυασμό με πιάνο δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Επίσης, οι πρώτες εκτελέσεις έργων είναι τεράστια πρόκληση. Ειλικρινά, δεν μπορούμε να περιγράψουμε με λόγια τα συναισθήματά μας, νοιώθουμε πάντως πολύ ωραία", λένε τα μέλη του Τρίο Χάλκινων Πνευστών λίγες μέρες πριν μας συστήσουν το ιδιαίτερο ρεπερτόριό τους - με όλα τα έργα να παρουσιάζονται σε πρώτη Πανελλήνια εκτέλεση - κατά τον Μουσικό Περίπατο στο The Benaki Museum Ελληνικού Πολιτισμού.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι το "Trio for the love of God" του Μιχάλη Ανδρόνικου και το "King’s Stone" του Σπύρου Μάζη, θα παρουσιαστούν σε Πανευρωπαϊκή και Παγκόσμια πρώτη αντίστοιχα.
Το Τρίο Χάλκινων Πνευστών αποτελείται από τους:
Sofia Siora, Τρομπέτα
Χρήστος Σαλβάνος (Xrhstos Evangelia Salvanos Lagou) , Κόρνο
Theodorou Andreas-Rolandos, Τρομπόνι
Στο πιάνο συμπράττει ο Alexandros Makris.
Περισσότερα για τη συναυλία εδώ: http://bit.ly/2M76tHd
Κρατική Ορχήστρα Αθηνών / Athens State Orchestra
 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου