Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

Κάρολος Καμπελόπουλος, ο κομμωτής των σταρ: Αγνωστες ιστορίες με Κάλλας, Μερκούρη

Κάρολος Καμπελόπουλος- Μελίνα Μερκούρη/ Φωτογραφία: ΤΑ ΝΕΑ

Στα 86 του χρόνια στο Νοσοκομείο Χανίων που νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα, έφυγε ο κορυφαίος κομμωτής, Κάρολος Καμπελόπουλος.
Ο κορυφαίος κομμωτής που από τα χέρια του πέρασαν μεγάλες προσωπικότητες του παρελθόντος, τα τελευταία χρόνια της ζωής του είχε εγκατασταθεί στα Χανιά, από όπου και καταγόταν.
Από τα χέρια του πέρασαν μεταξύ άλλων η Μαρία Κάλλας, η Σοφία Λόρεν, ο Μάρλον Μπράντο, η Μπριζίτ Μπαρντό, η Κατρίν Ντενέβ, η Τζουλιέτα Μασίνα, ο Βισκόντι, η Μελίνα Μερκούρη και εκατοντάδες επώνυμοι της εποχής που δεν χρειάζεται να απαριθμήσουμε.
Εβγαινε παρέα με τον Γκάρι Κούπερ, ταξίδευε σ’ όλον τον κόσμο, χτένιζε τη γυναίκα τού Πικάσο, κούρευε τον Λακάν και άκουγε τον Σαρτρ εκείνες τις περιβόητες μέρες του Μάη του ’68, με την πόλη παραδομένη στα οδοφράγματα και τις φωτιές για τη διεκδίκηση των αυτονόητων δικαιωμάτων της καθημερινότητάς μας.
Σε συνέντευξη που είχε δώσει στα «Νέα» το 1998, ο Κάρολος είχε αφηγηθεί μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες από τις 45.000 γυναίκες που είχαν περάσει από το «ψαλίδι» του.
«Όταν μου τηλεφωνούσε στην Αθήνα η Μελίνα Μερκούρη μου έλεγε πάντα: «Κάρολε, έλα, θέλω να με κάνεις όμορφη», είχε αναφέρει ο διάσημος κομμωτής, τονίζοντας πως όταν εκείνη πήγαινε στο Παρίσι, ο Κάρολος ήταν ο φίλος με τον οποίο περνούσε ώρες κουβέντας και ζεστασιάς.
Η Μελίνα, βέβαια,μπορεί να ήταν μια από τις πιο αστραφτερές φίλες και πελάτισσες του Καρόλου Καμπελόπουλου, αλλά δεν ήταν η μόνη, καθώς από τα χέρια του πέρασε η Μαρία Κάλλας, αλλά και Αιγύπτιες πριγκίπισσες και πλούσιες παριζιάνες.
Αυτό που είχε εκμυστηρευτεί στον Τύπο, ήταν και η ημέρα που η Μελίνα έφερε στο κομμωτήριό του την Δήμητρα Λιάνη για να την μεταμορφώσει.
Η αλλαγή στα μαλλιά της Δήμητρας Λιάνη ήταν ολοφάνερη στην πρώτη συνέντευξη της Δήμητρας και του Ανδρέα Παπανδρέου στο «ΒΗΜΑ».
Μάλιστα τότε το ζευγάρι του είχε στείλει μία κάρτα που έγραφε «Στον Κάρολο με αγάπη», ενώ από την πλευρά του ο Παπανδρέου τον είχε ευχαριστήσει πολύ για την αλλαγή της Δήμητρας.
«Το μόνο που μου είχε ζητήσει ήταν να μην της κόψω τα μαλλιά», είχε αναφέρει ο Καμπελόπουλος.

Ο Κάρολος Καμπελόπουλος είχε μάλιστα χτενίσει την γυναίκα του γραμματέα του Φαρούκ Α΄ της Αιγύπτου, ο οποίος ήταν ο τελευταίος βασιλιάς της Αιγύπτου και του Σουδάν.
«Ήρθαν όλες οι πριγκίπισσες να χτενιστούν σε μένα και ανάμεσά τους και η γυναίκα ενός γραμματέα του Φαρούκ. Αυτός ο γραμματέας ήταν υπεύθυνος για να φέρνει αρτίστες που εμφανίζονταν στο καμπαρέ που διατηρούσε ο Φαρούκ αποκλειστικά για τον εαυτό του και τους καλεσμένους του, το περίφημο "Σκαραμπέι".
Έρχονταν χορεύτριες από τη Γαλλία, τη Ρουμανία, είχε και μια περίφημη χορεύτρια της κοιλιάς, την Καριόκα, μ' ένα φιδίσιο κορμί. Ήταν μια ατμόσφαιρα, όπως "Οι Χίλιες και Μία Νύχτες".
Έρχονταν οι σύζυγοι του σάχη της Περσίας και οι πριγκίπισσες του Κουβέιτ να χτενιστούν. Οι Κουβετιανές, επειδή δεν επιτρεπόταν να τις δει άνδρας, ήταν σκεπασμένες ολόκληρες κι έβλεπα μόνο τα μαλλιά τους», είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή του.
Οσο για την Μαρία Κάλλας, ο Κάρολος είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή του στο Popaganda μία ιστορία που του είχε εκμυστηρευτεί ένας συνάδελφός της για την εποχή που ζύγιζε 120 κιλά.
«Η Μαρία Κάλλας ήταν 17 χρονών ζύγιζε 120 κιλά. Μια φορά λοιπόν ήταν στη Λυρική σκηνή μαζί με τον Μοδινό, (ο οποίος μου διηγήθηκε αυτή την ιστορία,) μπαίνει μέσα ο διευθυντής της λυρικής και λέει: «Αυτά τα 2 τέρατα να πάνε πίσω», (εννοούσε και τον Μοδινό, που ήταν επίσης χοντρός). Πηγαίνοντας πίσω είπε η Κάλλας στον Μοδινό: «Εγώ μια μέρα θα γίνω η μεγαλύτερη». Έτσι σκεφτόμουνα κι εγώ! Όταν κάποιος θέλει να γίνει κάτι, γίνεται», είχε πει ο ίδιος.
ΠΗΓΗ: NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

https://www.iefimerida.gr
iefimerida news



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου