Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

Masterclass τούμπας & ορχηστρικού ρεπερτορίου V. Gionanidis

Masterclass τούμπας και ορχηστρικού ρεπερτορίου με τον Βικέντιο Γιονανίδη
Ο Βικέντιος Γιονανίδης μετακαλείται από το Ωδείο Φίλιππος Νάκας και την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών για να διδάξει σε masterclass από τη Δευτέρα 4 έως και την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου, στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας.

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ | ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 41 ΑΘΗΝΑ |
ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 210 3634000
Τα δίδακτρα για τα ενεργά μέλη που θα παρακολουθήσουν ατομικά μαθήματα τούμπας είναι 120 € | Για τα ενεργά μέλη -τρομπόνια και τούμπες- που θα μελετήσουν ορχηστρικό ρεπερτόριο, τα δίδακτρα είναι 40 € | Για τους ακροατές 15 €.

Ο Βικέντιος Γιονανίδης γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1988. Ξεκίνησε τα πρώτα μουσικά του βήματα στην Φιλαρμονική Μάντζαρος. Συνέχισε Αρμονία με τον Αν. Καζιάνη και Τούμπα με τον Γ. Ραράκο στο Ωδείο Κέρκυρας. Τον Οκτώβριο του 2007 άρχισε τις ανώτερες σπουδές του στο Hochschule für Musik, Medien und Theater του Αννοβέρου στην περίφημη τάξη Τούμπας του Prof. Jens Björn-Larsen. Στα χρόνια των σπουδών του είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει σε διάφορα σύνολα μουσικής δωματίου, αλλά και να εξελιχθεί ως σολίστ και μουσικός ορχήστρας. Αποφοίτησε τον Φεβρουάριο του 2013.

Έχει κερδίσει πρώτα βραβεία σε δύο από τους πιο διάσημους διεθνείς διαγωνισμούς για χάλκινα πνευστά. Τον Σεπτέμβριο του 2010 στον διαγωνισμό Aeolus International Competition του Düsseldorf, εκτός του Α' βραβείου, κέρδισε επίσης το βραβείο κοινού και το βραβείο καλύτερης εκτέλεσης Σύγχρονης Μουσικής. Τον Μάιο του 2012 κέρδισε το Α’ βραβείο στον διαγωνισμό International Instrumental Competition Markneukirchen. Επίσης έχει κερδίσει βραβεία στον διαγωνισμό Σχολών στο Lübeck (2011) και στον International Brass Competition στο Gdansk της Πολωνίας (2012).

Ως σολίστ έχει εμφανιστεί με ορχήστρες όπως: Folkwang Kammerorchester του Essen, Chursächsische Philharmonie, Φιλαρμονική Ορχήστρα του Plauen-Zwickau, Ορχήστρα της Ακαδημίας του Gdansk, Συμφωνική Ορχήστρα του Göttingen, Συμφωνική Ορχήστρα του Düsseldorf κ.ά..

Ο Βικέντιος Γιονανίδης έχει συνεργαστεί με πολλές ορχήστρες όπως η Όπερα του Saarbrücken (Saarländisches Staatsorchester), η Όπερα της Στουτγκάρδης (Württembergisches Staatsorchester Stuttgart), η Όπερα του Αμβούργου (Staatsoper Hamburg), η Κωμική Όπερα του Βερολίνου (Komische Oper Berlin), η Ορχήστρα Κοντσέρτχαους του Βερολίνου (Konzerthaus-Orchester Berlin), η Γερμανική Συμφωνική Ορχήστρα του Βερολίνου (Deutsches Symphonie Orchester Berlin), η Ραδιοφωνία του Βερολίνου (Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin), η Ορχήστρα Γκεβάντχαους της Λειψίας (Gewandhausorchester zu Leipzig), η Φιλαρμονική του Βερολίνου (Berliner Philharmoniker) αλλά και το σύνολο σύγχρονης μουσικής της Φρανκφούρτης (Ensemble Modern).

Από το 2014 ο Βικέντιος Γιονανίδης, ακολουθώντας την πρόσκληση του καθηγητή του Prof Jens Björn-Larsen διδάσκει ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο Hochschule für Musik Hannover Medien und Theater του Αννοβέρου.

Διασκευάζει μουσική για χάλκινα πνευστά. Διασκευές του έχουν παιχθεί στην Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Αγγλία, Ιαπωνία και στις ΗΠΑ. Από τη σαιζόν 2013/2014 είναι Τουμπίστας με την Ορχήστρα της Γερμανικής Όπερας του Βερολίνου (Deutsche Oper Berlin).

https://www.facebook.com/events/2312923078940983/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου