Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019

Φεστιβάλ Γαστρονομίας Ορθόδοξων Λαών

Μόσχα, 18 Ιανουαρίου 2019
Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και αυτή την φορά, την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2019 στο περίπτερο αριθ. 57 της Έκθεσης Οικονομικών Επιτεύξεων της Εθνικής Οικονομίας, το 10ο πλέον Γαστρονομικό Φεστιβάλ Νεολαίας «Αναβιώνουμε παραδόσεις. Χριστούγεννα», που διοργανώνεται από την Πατριαρχική Μονή του Αγίου Δανιήλ και το Κέντρο Αναβίωσης Παραδόσεων με τη συμμετοχή γαστρονομικών ομάδων από διάφορες χώρες.
Στόχο του εν λόγω εγχειρήματος αποτελεί η βελτίωση της επαγγελματικής ειδίκευσης των νεαρών μαγείρων – σπουδαστών σε σχολές μαγειρικής, στο πλαίσιο πάντα των παραδόσεων της ορθόδοξης τράπεζας. Για τέταρτη συνεχή φορά το Φεστιβάλ έχει διεθνή χαρακτήρα, δεδομένου ότι σε αυτό συμμετέχουν ομάδες ξένων πρεσβειών και φορέων ομόδοξων-ορθόδοξων χωρών. 
Για πολλοστή φορά το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) συμμετείχε στο εν λόγω Φεστιβάλ, εκπροσωπώντας, μαζί με τους φίλους μας από την Πρεσβεία της Κύπρου και το εστιατόριο ελληνικής κουζίνας  «ΠΟΡΤΟ ΜΥΚΟΝΟΣ»[σημαντική εστία ελληνικού πολιτισμού, που λειτούργησε το 2016 και αμέσως άνοιξε διάπλατα τις θύρες της, φιλοξενεί δε σε τακτική βάση τη Λέσχη μας «Επικοινωνείτε Ελληνικά» (βρίσκεται επί της οδού 27, Sushevskaya str., building 2 (metro station “Novoslobodskaya/Mendeleevskaya”)] τον ελληνικό κόσμο. 
Κατά την τελετή έναρξης του Φεστιβάλ χαιρετισμό απηύθυναν ο πιστός καλός φίλος της Ελλάδας, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτιστικής και Επιχειρηματικής Συνεργασίας και Φιλίας Ρωσίας-Ελλάδας-Κύπρου «Φιλία», πρέσβυς Γκεόργκιι Μουράντοβ, ο γενικός πρόξενος της Κύπρου στη  Μόσχα Аντώνης Σαμμούτης, συνοδευόμενος από τον επικεφαλής του Γραφείου Τουρισμού της Πρεσβείας της Κύπρου στη Μόσχα Δημήτριο Δημητρίου, η διευθύντρια του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. Δώρα Γιαννίτση, η οποία επεσήμανε ότι το απελθόν έτος 2018, Αφιερωματικό Έτος Τουρισμού Ελλάδας-Ρωσίας και επετειακό έτος 190 ετών σύναψης διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας, ολοκληρώθηκε με επίσκεψη εργασίας στη Μόσχα του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και συναντήσεις του με την ανώτατη ηγεσία της Ρωσίας.   Με το ίδιο πνεύμα  θετικής, εποικοδομητικής διάθεσης συνεχίζουμε και το Νέο Έτος 2019 !!!  
Δεν δυνάμεθα να μην ομολογήσουμε την καλοπροαίρετη ατμόσφαιρα, την θετική ενέργεια και αύρα, που κυριαρχεί πάντα στο Φεστιβάλ «Αναβιώνουμε παραδόσεις», γεγονός όχι τυχαίο, δεδομένου ότι σε αυτό μετέχουν ομόδοξοι ορθόδοξοι λαοί με κοινά μετερίζια, με ιστορική-πνευματική-πολιτισμική εγγύτητα και συγγένεια, που μας ανάγει στις αρχές του ανατολικού-χριστιανικού κόσμου, της καθ΄ημάς Ανατολής, στις ιδέες της αγάπης, του ανθρωπισμού, της αλληλεγγύης, της πραγματικής αρετής.   
Κατά γενική ομολογία, το  10ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Νεολαίας «Αναβιώνουμε παραδόσεις. Χριστούγεννα» έχαιρε μεγάλης επιτυχίας, διεξήχθηκε σε κλίμα συσπείρωσης, ενότητας, φιλίας, αγάπης, χαράς. 
Εκφράζουμε την ειλικρινή μας ευγνωμοσύνη στους διοργανωτές του Φεστιβάλ, τον ιερομόναχο Θεογνώστη, πρεσβύτερο της Μονής του Αγίου Δανιήλ, και την πρόεδρο του Κέντρου Αναβίωσης Παραδόσεων Άννα Καρπινόβιτς, καθώς και στους συμμετέχοντες, στο ελληνικό ετσιατόριο «ΠΟΡΤΟ ΜΥΚΟΝΟΣ», στην ιδιοκτήτριά του Ελένη Γιαννουλάτου, στον Έλληνα σεφ Στέφανο Σεμερτζίδη και στην διευθύντριά του Νατάλια Λάζαρεβα. 
Κατά γενική ομολογία, το ελληνικό γαστρονομικό τραπέζι έχαιρε της ιδιαίτερης αποδοχής και επισκεψιμότητας των επισκεπτών του Φεστιβάλ, που δεν έκρυβαν τον ενθουσιασμό τους από την μύησή τους στην ελληνική κουζίνα, η οποία ξεχωρίζει και φημίζεται για τον υψηλό δείκτη ωφελιμότητάς της και τις ευωδιαστές γεύσεις της.  
Επισυνάπτονται σύνδεσμοι στο Διαδίκτυο με απευθείας μαγνητοσκόπηση από το Φεστιβάλ https://www.facebook.com/100002328849295/videos/2091193334301608/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου