Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Παρουσίαση CD από το σύνολο Canto Soave

Το σύνολο Canto Soave και η Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην παρουσίαση του CD τους με τίτλο Vita Segreta - Musica Segreta που αναδεικνύει την γυναικεία μουσική δημιουργία συνθετριών όπως η Francesca Caccini και η Barbara Storzzi και τραγουδιστριών όπως οι Laura Peverara, Vittoria Archilei και Adriana Basile που έζησαν στην Ιταλία του 17ου αιώνα. Η υπέροχη μουσική και οι συναρπαστικές ζωές των αυτών των γυναικών ενέπνευσαν τις τέσσερις μουσικούς του Canto Soave να ερευνήσουν, να μελετήσουν, να ερμηνεύσουν και να ηχογραφήσουν το γοητευτικό αυτό ρεπερτόριο ξεπερνώντας όπως και οι πρόγονοί τους τα προσκόμματα τα οποία κάθε εποχή φέρνει στην δημιουργική καλλιτεχνική έκφραση.
Στο CD ακούγονται άριες, ντουέτα και τρίο των Luzzascho Luzzaschi, Claudio Monteverdi, Salamone Rossi, Sigismondo d’ India, Girolamo Frescobaldi, Francesca Caccini, Luigi Rossi, Girolamo Kapsberger και Barbara Strozzi. Το σύνολο Canto Soave αποτελούν οι Μάιρα Μηλολιδάκη σοπράνο, Νατάσσα Αγγελοπούλου σοπράνο, η Έφη Μηνακούλη μέτζο σοπράνο-αναγεννησιακό λαούτο – θεόρβη και η Κατερίνα Κτώνα τσέμπαλο. Έκτακτη συμμετοχή Diane Sutherland.
H ηχογράφηση είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του συνόλου Canto Soave με τον μουσικό παραγωγό Bruno Libert, έγινε στο Studio του Αμερικάνικου Κολλεγίου της Ελλάδος και κυκλοφόρησε πρόσφατα από την FM Records. .
Η παρουσίαση θα γίνει την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019 στις 7.00 μ.μ., στην Αίθουσα Διδασκαλίας της Μουσικής Βιβλιοθήκης Λίλιαν Βουδούρη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών To CD θα παρουσιάσουν η ποιήτρια Ιουλίτα Ηλιοπούλου, ο σκηνοθέτης Θέμελης Γλυνάτσης και ο πιανίστας Τίτος Γουβέλης. Θα ακολουθήσει συναυλία με αποσπάσματα από το CD. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

https://www.facebook.com/events/581003452373654/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου