Κυριακή 25 Αυγούστου 2019

Μουσικές μετακινήσεις: From Yerushalayim to Saloniki – madre de Israel MUSICAL META+KINESIS


Μουσικές Μετακινήσεις @Παρά θιν αλός 2019

Οι «Μουσικές μετακινήσεις: From Yerushalayim to Saloniki – madre de Israel» είναι ένα μουσικό πρόγραμμα με έργα κλασικά και σύγχρονες διασκευές, που αναδεικνύουν το θέμα των μετακινήσεων μουσικών από τον χώρο που έχουν καθιερωθεί σε άλλες μουσικές δομές και σχήματα. Κινήσεις που ενσωματώνουν αυτό που υπάρχει στο πέρασμα του χρόνου και τόπου.
Η ιδέα της παράστασης ξεκίνησε το 2016 στους Βυζαντινούς Νερόμυλους της Πολίχνης: όπως το νερό παρασύρει στο πέρασμα του και μετακινεί σε άλλο τόπο, με τη δύναμή του, ό,τι συναντά, μετατρέποντάς το με στροβιλισμούς σε ενέργεια, έτσι και οι μουσικές μετακινήσεις ενσωματώνουν διαφορετικά σημαίνοντα είδη και φόρμες σε ένα νέο ενεργειακό σύμπαν που όλοι καλούμαστε να απολαύσουμε.
Η μουσική μας πρόταση ανανεώνει το πολιτιστικό περιβάλλον, με πολλές μουσικές μετακινήσεις. Χρησιμοποιώντας τη λέξη «Μετακίνησις», που έχει ενσωματωθεί σε πολλές γλώσσες ως Metakinesis, σάς καλούμε να στροβιλιστείτε μαζί με τους μουσικούς μας στο όμορφο ανοιχτό αρχαίο θέατρο του Δίον (20/7), στο Κυβερνείο/Παλατάκι (28/8 στην Καλαμαριά - παρά θιν αλός 2019), αλλάζοντας την άνυδρη καθημερινότητά μας. Μετακινούμενοι μαζί μας "παρά θιν αλός, για μία συναυλία/μουσική παράσταση, συμμετέχετε και εσείς σε μια μουσική μετακίνηση.
Είσοδος ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου