Τρίτη 6 Αυγούστου 2019

Ο μπάσος Βασίλης Ασημακόπουλος πρωταγωνιστεί με μεγάλη επιτυχία στην όπερα «Τραχίνιες» του Π. Καρούσου

Η όπερα «Τραχίνιες» του Π. Καρούσου παρουσιάστηκε με επιτυχία από το 4ο ΓΕ.Λ. Λαμίας στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας για τα Σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας ΦθιώτιδαςΕπίσης, παρουσιάστηκε στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου για τα Σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας, και στον Πολυχώρο «Άννα και Μαρία Καλουτά» Δήμου Αθηναίων για τα Σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α' Αθήνας.
Παρασκευή 19 Απριλίου 2019. Πάνω από 800 μαθητές καταχειροκρότησαν την όπερα «Τραχίνιες» του Σοφοκλή σε μουσική Παναγιώτη Καρούσου στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.
Την Οργάνωση και Παρουσίαση έκανε ο Γκοτζαμάνης Οδυσσέας, Διευθυντής του 4ου Λυκείου Λαμίας και φιλόλογος όπου επιμελήθηκε άρτια τα κείμενα των μαθητών που συμμετείχαν διαδραστικά στην όπερα.
Την σκηνοθεσία της όπερας έκανε η σοπράνο Ειρήνη Κώνστα που ερμήνευσε μαγικά τον τραγικό ρόλο της Δηιάνειρας, ο μπάσος Βασίλης Ασημακόπουλος ερμήνευσε μοναδικά τους ρόλους του Ηρακλή και του Ύλλου, η εξαιρετική σοπράνο Μαρίζα Κιοσέογλου ερμήνευσε το ρόλο της Μακαρίας και το ρόλο της Ιόλης, ο τενόρος Θεόδωρος Μπιράκος ερμήνευσε με θεατρικότητα το ρόλο του Ευρυσθέα, η μεσόφωνος Κατερίνα Μποτώνη ερμήνευσε με άρτια φωνητική τεχνική το ρόλο της Αλκμήνης, και ο πιανίστας Παντελής Λεγάκης είχε τη μουσική διεύθυνση.
Επίσης, εξέπληξε η Θεατρική Ομάδα 4ου ΓΕ.Λ. Λαμίας σε Σκηνοθετική επιμέλεια της φιλολόγου Γιάννας Φουντούκη. Στη διανομή των ρόλων συμμετείχαν: Αθηνά Γιαννούλη: κορυφαία/χορός, Ασημίνα Παπαδημητρίου: Πυθία/χορός, Γεωργία Μπουργάνη: κορυφαία/ ορός, Αργυρώ Παπαδημητρίου: Πυθία/  χορός, Κωνσταντίνα Μουράντ – Ντούβα: χορός/κήρυξ, Δανάη Κουίν: κορυφαία/χορός, Βασιλική Κουφοκώστα: κορυφαία/χορός, Αθανασία Βασιλείου: κορυφαία/χορός, Ιωάννα Παπαδημητρίου: χορός/άγγελος β΄, Ελισσάβετ Παπαλελούδη: χορός/Δήμητρα Σουλιώτη: χορός, Βασιλική Τσατσούλα: χορός, Ανδρεανή Αναγνωστοπούλου: χορός, Αναστασία Κατσίμπα: αγγελιαφόρος α΄/χορός, Παναγιώτα Ζαλαώρα: αγγελιαφόρος β΄/χορός, Βάσια Πανοπούλου: αγγελιαφόρος β΄/χορός, Χρήστος Παπά: Λίχας
Ο συνθέτης Παναγιώτης Καρούσος με την υποστήριξη rou Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής ΙΕΠ έχει μπάσει δυναμικά  την όπερα στα σχολεία γεγονός αξιοθαύμαστο μέσα στην παιδεία και την εκπαίδευση.
Επίσης, την όπερα «Τραχίνιες» παρακολούθησαν οι μαθητές του 6ου Γυμνασίου Λαμίας, συνοδευόμενοι από την Διευθύντρια του Σχολείου κ. Ανδρονίκη Κουτσονίκα και τους Καθηγητές.
Χαιρετισμό και συγχαρητήρια έδωσε η Βίβιαν Αργύρη, Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πρόνοιας και Πολιτισμού Δήμου Λαμίας, και παραβρέθηκαν η Παπαγιαννοπούλου Πολυξένη, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ.Δ.Ε. Φθιώτιδας, Σχολικοί Σύμβουλοι, εκπαιδευτικοί, και γονείς και κηδεμόνες των μαθητών. 
Βασίλης Ασημακόπουλος, μπάσος  
O βαθύφωνος Βασίλης Ασημακόπουλος σπούδασε κλασικό τραγούδι με την καθηγήτρια Αθανασία Μπεζούγλη και πήρε το Δίπλωμά του με Άριστα παμψηφεί και Α’ Βραβείο. Έχει συμμετάσχει σε διεθνείς χορωδιακούς διαγωνισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Πρέβεζα, Βαλένθια κ.λ.π.) αποσπώντας πρώτα βραβεία και μετάλλια με την «Ambitus Choir» του Λεοντείου Λυκείου. Είναι ενεργό μέλος του μουσικοθεατρικού συνόλου «Pocket Opera» όπου έχει πρωταγωνιστήσει με διαφόρους σολιστικούς ρόλους.  Έχει ερμηνεύσει  τον ρόλο του Ωκεανού του Δία και του Προμηθέα στην όπερα «Προμηθέας» του Π. Καρούσου σε χώρους όπως το αρχαίο θέατρο της «Μικρής Επιδαύρου», το αρχαίο θέατρο της Μεσσήνης κ.α. Έχει ερμηνεύσει τον ρόλο του Πάπα Ιουλίου Β΄ στην όπερα «Ο Μιχαήλ άγγελος στη Ρώμη» του Φίλιππου Τσαλαχούρη, υπό την διεύθυνσή του. Είναι μέλος του Οργανισμού Ελληνικού Θεάτρου «ΑΙΧΜΗ» υπό την σκηνοθεσία του Γ. Νικολαΐδη, ομάδα που ασχολείται ενεργά κάθε χρόνο με το αρχαίο δράμα σε πολλά φεστιβάλ, ανά την Ελλάδα.  Έχει συνεργαστεί με την Ε.Λ.Σ. ως σολίστ μονωδός και έκτακτoς χορωδός σε διάφορες παραγωγές (Ναμπούκο, Φάουστ, Τροβατόρε, Σικελικοί Εσπερινοί). Επίσης έχει λάβει μέρος ως ενεργό μέλος σε Masterclass της Cheryl Studer. Έχει πάρει μέρος σε διάφορα άλλα φεστιβάλ και θεατρικές παραστάσεις (Ελλάδα, Κύπρο), έχει τραγουδίσει σολιστικά, ζωντανά στο Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας καθώς και σε ηχογραφημένες παραγωγές που κυκλοφορούν. Τον Μάρτη του 2014 ερμήνευσε τον Προμηθέα Δεσμώτη του Π. Καρούσου στην Νέα Υόρκη και στην Έδρα των Ηνωμένων Εθνών στο Μανχάταν μπροστά σε 80 χώρες καλεσμένος της UNESCO όπου τον βράβευσε. Ως σολίστ έχει ερμηνεύσει έργα μεγάλων συνθετών (Μότσαρτ, Faure κ.α.), τον ρόλο του Λοχαγού Θουνίγα στην «Κάρμεν» του Μπιζέ, τον ρόλο του Αντζελόττι στην «Τόσκα» στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, και έργα Ε. Καλκάνη στο Ηρώδειο με την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων υπό την διεύθυνση του μαέστρου Ελευθέριου Καλκάνη. Επίσης ως σολίστ στην Εθνική Λυρική Σκηνή έχει ερμηνεύσει διάφορους ρόλους σε διάσημες όπερες του κλασικού ρεπερτορίου όπως Τραβιάτα, Μαντάμα Μπατερφλάι, Ο Κουρέας της Σεβίλλης, και άλλες. 



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου