Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019

Φρίντα


σκηνοθεσία Τζούλι Τέιμορ με τους: Σάλμα Χάγιεκ, Άλφρεντ Μολίνα, Τζέφρι Ρας, Βαλέρια Γκολίνο, Αντόνιο Μπαντέρας, Έντουαρντ Νόρτον

Βιογραφικό δράμα που αποτυπώνει την επαγγελματική και προσωπική ζωή της σπουδαίας σουρεαλίστριας Μεξικανής ζωγράφου Φρίντα Κάλο. Μια διεθνούς φήμης προσωπικότητα που αξίζει να γνωρίσουμε και, μέσα από αυτήν, και τα εκθαμβωτικά χρώματα του Μεξικού! Γιατί η ταινία αναπαράγει με επιτυχία και το ιστορικό πλαίσιο εκείνων των χρόνων αλλά και την χρωματική παλέτα των ζωγράφων του.
Στηρίχθηκε στο βιβλίο «Φρίντα: Μία Βιογραφία της Φρίντα Κάλο» του Χέιντεν Χερέρα . Η ταινία καλύπτει όλη τη ζωή της Κάλο ξεκινώντας από την ηλικία των 18 ετών, το 1925, όταν η μηχανή στην οποία επέβαινε συγκρούστηκε με ένα τρόλεϊ με οδυνηρά αποτελέσματα για την υγεία της, γεγονός που την οδήγησε στην ζωγραφική ως τρόπο διεξόδου από την μοναξιά που είχε βυθιστεί, έως και την οριστική καταξίωση της στις γκαλερί της υφηλίου, τη σχέση και τον γάμο της με τον Ντιέγκο Ριβέρα, την παράνομη κι αμφιλεγόμενη σχέση της με τον Λέοντα Τρότσκυ, τους προκλητικούς ερωτικούς δεσμούς με άλλες γυναίκες. Στην ταινία θα συναντήσουμε τον David Siqueiros, αντίζηλο του Rivera, την ιταλίδα φωτογράφο Tina Modotti και τον πολυεκατομμυριούχο Nelson Rockefeller.
Πρωταγωνιστεί η Σάλμα Χάγιεκ ως Φρίντα Κάλο, απολύτως φυσική στο ρόλο της και ομοιάζουσα πάρα πολύ στην πραγματική Φρίντα Κάλο και ο Άλφρεντ Μολίνα ως Ντιέγκο Ριβέρα. Η ερμηνεία της Χάγιεκ ξεχώρισε αποσπώντας δικαίως διάφορα βραβεία, αλλά και οι άλλοι ηθοποιοί απέδωσαν πιστά τους ρόλους τους: Αντόνιο Μπαντέρας, Τζέφρεϊ Ρας, Βαλέρια Γκολίνο, Έντουαρντ Νόρτον.

Η Σάλμα Χάγιεκ προτάθηκε γα βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου στα Όσκαρ, στις Χρυσές Σφαίρες, στα BAFTA. Ο Άλφρεντ Μολίνα προτάθηκε για βραβειο Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας σε Δευτεραγωνιστικό Ρόλο στα BAFTA, στις Χρυσές Σφαίρες.
Η μουσική του πολύ καλού Elliot Goldenthal κέρδισε την πρώτη θέση και στα Οσκαρ και στις Χρυσές Σφαίρες
Η ταινία απέσπασε Όσκαρ καλύτερου makeup.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


https://www.facebook.com/events/438344890095215/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου