Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019

Πάνω από 800 μαθητές στην όπερα «Τραχίνιες» του Π. Καρούσου στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας

Η όπερα «Τραχίνιες» του Π. Καρούσου από το 4ο ΓΕ.Λ. Λαμίας στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας
Παρασκευή 19 Απριλίου 2019. Πάνω από 800 μαθητές καταχειροκρότησαν την όπερα «Τραχίνιες» του Σοφοκλή σε μουσική Παναγιώτη Καρούσου στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.
Την Οργάνωση και Παρουσίαση έκανε ο Γκοτζαμάνης Οδυσσέας, Διευθυντής του 4ου Λυκείου Λαμίας και φιλόλογος όπου επιμελήθηκε άρτια τα κείμενα των μαθητών που συμμετείχαν διαδραστικά στην όπερα.
Την σκηνοθεσία της όπερας έκανε η σοπράνο Ειρήνη Κώνστα που ερμήνευσε μαγικά τον τραγικό ρόλο της Δηιάνειρας, ο μπάσος Βασίλης Ασημακόπουλος ερμήνευσε μοναδικά τους ρόλους του Ηρακλή και του Ύλλου, η εξαιρετική σοπράνο Μαρίζα Κιοσέογλου ερμήνευσε το ρόλο της Μακαρίας και το ρόλο της Ιόλης, ο τενόρος Θεόδωρος Μπιράκος ερμήνευσε με θεατρικότητα το ρόλο του Ευρυσθέα, η μεσόφωνος Κατερίνα Μποτώνη ερμήνευσε με άρτια φωνητική τεχνική το ρόλο της Αλκμήνης, και ο πιανίστας Παντελής Λεγάκης είχε τη μουσική διεύθυνση.
Επίσης, εξέπληξε η Θεατρική Ομάδα 4ου ΓΕ.Λ. Λαμίας σε Σκηνοθετική επιμέλεια της φιλολόγου Γιάννας Φουντούκη. Στη διανομή των ρόλων συμμετείχαν: Αθηνά Γιαννούλη: κορυφαία/χορός, Ασημίνα Παπαδημητρίου: Πυθία/χορός, Γεωργία Μπουργάνη: κορυφαία/ ορός, Αργυρώ Παπαδημητρίου: Πυθία/  χορός, Κωνσταντίνα Μουράντ – Ντούβα: χορός/κήρυξ, Δανάη Κουίν: κορυφαία/χορός, Βασιλική Κουφοκώστα: κορυφαία/χορός, Αθανασία Βασιλείου: κορυφαία/χορός, Ιωάννα Παπαδημητρίου: χορός/άγγελος β΄, Ελισσάβετ Παπαλελούδη: χορός/Δήμητρα Σουλιώτη: χορός, Βασιλική Τσατσούλα: χορός, Ανδρεανή Αναγνωστοπούλου: χορός, Αναστασία Κατσίμπα: αγγελιαφόρος α΄/χορός, Παναγιώτα Ζαλαώρα: αγγελιαφόρος β΄/χορός, Βάσια Πανοπούλου: αγγελιαφόρος β΄/χορός, Χρήστος Παπά: Λίχας
Ο συνθέτης Παναγιώτης Καρούσος με την υποστήριξη rou Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής ΙΕΠ έχει μπάσει δυναμικά  την όπερα στα σχολεία γεγονός αξιοθαύμαστο μέσα στην παιδεία και την εκπαίδευση.
Επίσης, την όπερα «Τραχίνιες» παρακολούθησαν οι μαθητές του 6ου Γυμνασίου Λαμίας, συνοδευόμενοι από την Διευθύντρια του Σχολείου κ. Ανδρονίκη Κουτσονίκα και τους Καθηγητές.
Χαιρετισμό και συγχαρητήρια έδωσε η Βίβιαν Αργύρη, Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πρόνοιας και Πολιτισμού Δήμου Λαμίας, και παραβρέθηκαν η Παπαγιαννοπούλου Πολυξένη, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ.Δ.Ε. Φθιώτιδας, Σχολικοί Σύμβουλοι, εκπαιδευτικοί, και γονείς και κηδεμόνες των μαθητών.































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου