Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019

Εργαστήρι Μονολόγων με τη Βάσια Βασιλείου-κάθε Τρίτη

Προετοιμασία Εξετάσεων Δραματικών Σχολών

Πότε: Από 18 Ιουνίου και κάθε Τρίτη
Που: @Χώρος Τέχνης Ασωμάτων(1 λεπτό από τη στάση του ηλεκτρικού ΘΗΣΕΊΟ)
Ωρα: 5-8μμ
Info-Εγγραφές: monologw7@gmail.com

Λίγα λόιγα για τη Βάσια Βασιλείου

Ηθοποιός-performer-σκηνοθέτις , με εξαετή εμπειρία στη διδασκαλία-προετοιμασία των Εισαγωγικών εξετάσεων.
Με αφετηρία τη γενέτειρα της, τη Κύπρο, στο Καναδά για σπουδές και αργότερα στην Αθήνα ασκεί το επάγγελμα του ηθοποιού από 16 ετών. Κινητήριος δύναμη της πάντα, η αναζήτηση και επέκταση των εκφραστικών μέσων του ηθοποιού, γι’αυτό και η ενασχόληση της με τη κίνηση και το χορό πολλά χρόνια και οι σπουδές της στη Νοηματική γλώσσα.

Το 2013 κάνει τη δεύτερη της σκηνοθετική απόπειρα με το Shopping and Fucking and Dragging το οποίο της χάρισε 4 υποψηφιότητες για το Gay Annual Theatre Awards συμπεριλαμβανομένου και της σκηνοθεσίας. Αμέσως μετά στο πλαίσιο αναζήτησης μιας άλλης θεατρικής γλώσσας ανεβάζει τη μιμική performance που έγραψε, έπαιξε και σκηνοθέτησε ΕΓΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ το οποίο της χάρισε το δεύτερο βραβείο στο θεατρικό Φεστιβάλ Νova Pars Nights.Ακολούθησε ο ΑΥΤΟΧΕΙΡΑΣ, το ΛΙΚΝΙΖΟΜΑΙ, Ο ΠΑΛΙΑΤΣΟΣ ΚΑΙ Η ΚΟΥΚΛΑ .

Το 2013 γίνεται εθελόντρια στο Πνευματικό κέντρο Εξαρχείων και για 2 χρόνια διδάσκει θέατρο σε Ατομα με Αναπηρία. Το 2015 αποφασίζει να ανεβάσει τη performance ΕΙΜΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ πλάθοντας μια γόνιμη σύμπραξη ηθοποιών και ηθοποιών με Αναπηρία. Πρεσβεύει ότι το θέατρο δεν ανήκει σε κανέναν, ανήκει σε όλους ανεξαρτήτως ιδιαιτερότητας και αυτό το θέατρο μπορεί να χαρίσει μαγικές στιγμές και έμπνευση στη κοινωνία η οποία βάλλεται από αλλοίωση του συστήματος των αξιών.

Φέτος επανέρχεται με τη monodrama performance ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΡΙΑ του Θεόκριτου, όπου σε συνεργασία με τη θεατρολόγο Χρυσή Γιάντσιου τολμούν να επαναφέρουν τον Αρχαίο Ελληνικό Μίμο επί σκηνής στην ιστορία του σύγχρονου θεάτρου.

Αυτή τη στιγμή ετοιμάζεται να εκδώσει το πρώτο της βιβλίο, συνεχίζει στο 4ο έτος τις σπουδές της στη Νοηματική Γλώσσα, είναι scare actress στο Escape Ζωγράφου. Αγαπά το Κάφκα, την αυθεντικότητα, τις ανορθόδοξες συμπράξεις, τη πολλαπλή αλήθεια της ζωής.

Mότο:
Έχω πραγματική συναίσθηση του εαυτού μου μόνο όταν είμαι ανυπόφορα δυστυχής.( Φραντς Κάφκα )


https://www.facebook.com/events/304711337076576/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου