Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Γ. Κοκκινάρης ●Touch – 8 Improvised Stories for Solo Double Bass

Γιώργος Κοκκινάρης 
Touch – 8 Improvised Stories for Solo Double Bass

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018 | 21:00 | 5 €
● Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Ο Γιώργος Κοκκινάρης με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του άλμπουμ "Touch – 8 Improvised Stories for Solo Double Bass" παρουσιάζει στο ΚΕΤ μια performance για σόλο κοντραμπάσο. Το "βαθύχορδο" σαν παλλόμενο σώμα, σα φυσική παρουσία και σαν ηχητική πηγή ξεφεύγει από τον παραδοσιακό συνοδευτικό του ρόλο αναδεικνύοντας όλες τις ηχητικές του ικανότητες σα σολιστικό όργανο. Με βασικό υλικό τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό, η performance χτίζεται από το μηδέν, γεννώντας μια διαδικασία ρίσκου τόσο για τον καλλιτέχνη όσο και για το κοινό.

O Γιώργος Κοκκινάρης σπουδάζει κλασικό κοντραμπάσο (σόλο & ορχήστρα). Σκοπός του είναι να εξερευνήσει τις ηχητικές δυνατότητες του κοντραμπάσου σε συνδυασμό με το λόγο, την υποκριτική, την κίνηση και άλλες μορφές τέχνης. Συνεργάζεται με μουσικούς από τη σκηνή της free jazz/avante-garde και του ελεύθερου αυτοσχεδιασμού δίνοντας παραστάσεις στην Αθήνα. Συμμετέχει σε μουσικά σχήματα duo και trio μαζί με καλλιτέχνες από τους χώρους του θεάτρου, του χορού, των εικαστικών και της λογοτεχνίας. Τον Ιούνιο του 2018 κυκλοφόρησε το πρώτο προσωπικό του άλμπουμ "Touch – 8 Improvised Stories for Solo Double Bass".

Για τον δίσκο Touch – 8 stories for solo double bass:

Σε εποχή κρίσης, επιτάσσεται φόβος και ατομικότητα διογκώνοντας τα ρίσκα για την αυτοσχεδιαστική μουσική. Υπερέχει η ικανοποίηση της άμεσης ανάγκης, τώρα, χωρίς κόπο ή σκέψη. Ο ποιητής υποτάσσεται στην επιφανειακή χαλάρωση και όχι στη διαμόρφωση σκέψης ατομικής και συλλογικής. Με τα δεδομένα αυτά, επιλέχθηκε η δημιουργία σχέσεων με τον υπόλοιπο κόσμο μέσω του ελεύθερου αυτοσχεδιασμού. Η “ελευθερία” της άμεσης σύνθεσης αναδεικνύει στοιχεία της προσωπικότητας και της συναισθηματικής νοημοσύνης του καλλιτέχνη. Τα κομμάτια ηχογραφήθηκαν σε δύο ενότητες, σε στούντιο τριών συνεχόμενων ωρών το καθένα. Προέκυψαν 20-25 κομμάτια. Τα οκτώ επιλέχθηκαν και δόθηκαν προς ακρόαση σε κοντινά πρόσωπα ή συνεργάτες για να ονομαστούν ανάλογα με τις εντυπώσεις και τα συναισθήματα που προέκυψαν. Πέρα από τη μίξη δεν έγιναν over dubs και δε χρησιμοποιήθηκαν ηλεκτρονικά μέσα (εφέ/πετάλια/looper) ή παρτιτούρες/οδηγοί.

https://kokkinaris.bandcamp.com

Διάρκεια: 45’

______________________________________________________

κέντρο ελέγχου τηλεοράσεων
Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α, 11361 Κυψέλη, Αθήνα
213.00.40.496 & 69.45.34.84.45

ΠΡΟΣΒΑΣΗ 
με αυτοκίνητο: εύκολο παρκάρισμα | με λεωφορείο (στάση Καλλιφρονά): 054, 608, 622, Α8, Β8 | με τρόλεϊ (στάση Καλλιφρονά): 3, 5, 11, 13, 14 | (στάση Πλατεία Κυψέλης): 2, 4 | με ΗΣΑΠ: Άγιος Νικόλαος (15 λεπτά με τα πόδια)

https://polychorosket.gr
https://www.facebook.com/tvcontrolcenter/
https://twitter.com/TVControlCenter
https://www.instagram.com/TVControlCenter/
https://www.flickr.com/photos/polychorosket/albums


Το γαλλικό συνδικάτο SYNDEAC (Συνδικάτο των Καλλιτεχνικών και Πολιτισμικών Εταιρειών) υποστηρίζει το πρόγραμμα του ΚΕΤ για τη σεζόν 2018-19. https://www.syndeac.org/

Χορηγοί επικοινωνίας ΚΕΤ
www.popaganda.gr
www.debop.gr
www.elculture.gr
www.artplay.gr
www.gkoultoura.gr
www.theathinai.com
www.all4fun.gr
www.sinwebradio.com
www.forfree.gr
www.mindtheart.gr
www.mikrocosmos.gr
www.catisart.gr
www.passiontheater.gr
www.formiggart.gr
www.musicsociety.gr
www.artandpress.gr
www.artic.gr
www.metadeftero.gr
www.radioreboot.gr
www.puzzlemag.gr
www.quintatheater.blogspot.gr

https://www.facebook.com/events/267018273950466/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου