Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Βραβεύσεις καλλιτεχνών και μαθητών της όπερας «Τραχίνιες» του Σοφοκλή

 Ειρήνη ΚώνσταΓιώργος Ψυχογιός Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας

Υψηλή τέχνη και πολιτισμός με την όπερα «Τραχίνιες» στο Χιλιομόδι Κορινθίας
Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018. Το Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπάιδευσης Ν. Κορινθίας με την συνεργασία του Γυμνασίου Χιλιομοδίου και την πολύτιμη στήριξη του Σωματείου "Φίλοι Αρχαίας Τενέας" παρουσίασε σε εκπαιδευτική παράσταση όπερας τις «Τραχίνιες» του Σοφοκλή σε μουσική Παναγιώτη Καρούσου και σκηνοθεσία Ειρήνης Κώνστα με τεράστια επιτυχία.
Βασίλης Ασημακόπουλος, Γιώργος Ψυχογιός Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας
Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στη Θεατρική Σκηνή Χιλιομοδίου με τον άρτιο συντονισμό της μουσικού Αναστασίας Τσαπάλου, Υπεύθυνης Τμήματος Δραστηριοτήτων ΔΔΕ Κορινθίας, που μετέφερε το μήνυμα του Δρ. Ιωάννη Φειδά Διευθυντή ΔΔΕ Κορινθίας, και επιμέλεια εκδήλωσης της Κωνσταντίνας Δράκου, Διευθύντριας του Γυμνασίου Χιλιομοδίου Κορινθίας.
Ρέα ΒουδούρηΑθανάσιος Γκίκας Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου
Την εξαιρετική παράσταση χαιρέτισαν η Παναγιώτα Βουρβοπούλου, Πρόεδρος Σωματείου «Φίλοι Αρχαίας Τενέας», ο Αθανάσιος Γκίκας Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, ο Αλέξανδρος Πνευματικός, Δήμαρχος Κορινθίων, ο Γιώργος Ψυχογιός, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας, o Δημήτρης Μπίτζιος, Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Χιλιομοδίου, και ο συνθέτης Παναγιώτης Καρούσος που προλόγισε την εκδήλωση.
Μαρίζα Κιοσέογλου, Δημήτρης Μπίτζιος Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Χιλιομοδίου
Παραβρέθηκαν οι μαθητές του Γυμνασίου Χιλιομοδίου με τους καθηγητές και γονείς τους, τα μέλη του Σωματείου "Φίλοι Αρχαίας Τενέας", ο σκηνοθέτης Χρήστος Τσίρτσης της Θεατρικής Σκηνής Χιλιομοδίου που συνέβαλε στην παρουσίαση της όπερας, και πλήθος κόσμου.
Κατερίνα Μποτώνη, Αλέξανδρος Πνευματικός Δήμαρχος Κορινθίων

Οι εξαιρετικοί λυρικοί καλλιτέχνες με επικεφαλής την σοπράνο Ειρήνη Κώνστα που σκηνοθέτησε την όπερα και πρωταγωνίστησε στον τραγικό ρόλο της Δηιάνειρας μάγεψαν τους θεατές και καταχειροκροτήθηκαν.

Θεόδωρος Μπιράκος, Αλέξανδρος Πνευματικός Δήμαρχος Κορινθίων

Η καθηλωτική σκηνική παρουσία της Ειρήνης Κώνστα και η τεράστια φωνή της εντυπωσίασαν και στο τραγικό φινάλε της όπερας συγκλόνισε το κοινό.

Γιάννης Μπρίτσας, Αθανάσιος Γκίκας Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου
Τον ρόλο του Ηρακλή ερμήνευσε ο μοναδικός μπάσος Βασίλης Ασημακόπουλος, το ρόλο της Μακαρίας η γνωστή υψίφωνος Ρέα Βουδούρη, το ρόλο της  Αλκμήνης η εκπληκτική μεσόφωνος Κατερίνα Μποτώνη, το ρόλο του Ευρυσθέα ο δραματικός τενόρος Θεόδωρος Μπιράκος, το ρόλο της Ιόλης η εξαιρετική σοπράνο Μαρίζα Κιοσέογλου και το ρόλο του Ύλλου ο ταλαντούχος λυρικός τενόρος Γιάννης Μπρίτσας. Την μουσική διεύθυνση στο πιάνο είχε ο Παντελής Λεγάκης.
Παντελής Λεγάκης, Δημήτρης Μπίτζιος Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Χιλιομοδίου
Το μουσικοθεατρικό δρώμενο επιμελήθηκε η Κωνσταντίνα Δράκου, Διευθύντρια του Γυμνασίου Χιλιομοδίου Κορινθίας, και συμμετείχαν οι μαθητές: Μελέτη Κατερίνα (Πυθία), Σκούπας Κωνσταντίνος και Τσινιώτης Γιώργος (αθλητές), Λούκου Ιωάννα (κορυφαία του Χορού), Δημητρακοπούλου Αθηνά, Καραβασίλης Χρήστος, Καραΐσκος Γιάννης, Κουτσούκου Μαριλέτα, Κυριακίδη Μαριάννα,  Σολωμού Δήμητρα (Χορός), και φλάουτο έπαιξε η Κυριακίδη Μαριάννα. Την μουσική διδασκαλία έκανε ο Νικολουδάκης Μανώλης, μουσικοδιδάσκαλος. Η συμμετοχή και η απόδοση των μαθητών συγκίνησαν όλους τους θεατές. Στο τέλος της παράστασης δόθηκαν οι Βεβαιώσεις Επιμόρφωσης στους συμμετέχοντες, καλλιτέχνες, εκπαιδευτικούς και μαθητές, ανάμεσα στα συγχαρητήρια και τα χειροκροτήματα.
Παναγιώτης Καρούσος, Αλέξανδρος Πνευματικός Δήμαρχος Κορινθίων
Χορηγοί της παράστασης ήταν οι: Σκούρτης ΑΕΒΕ,  Elite Cafe, Οινοποιείο Λαυκιώτη, S/M Καλαράς, Κεχρολόγος Bakery and luxury pastry, Plaza Café, Θεατρική Σκηνή Χιλιομοδίου, Δήμος Κορινθίων.
   

Κωνσταντίνα Δράκου, Διευθύντρια Γυμνασίου Χιλιομοδίου Κορινθίας
Παναγιώτα Βουρβοπούλου, Πρόεδρος Σωματείου «Φίλοι Αρχαίας Τενέας»
Μαθητές Θεατρικής Ομάδας Γυμνασίου Χιλιομοδίου Κορινθίας
 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου